© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) vėliau šią savaitę dalyvaus Ukrainos išrinktojo prezidento Petro Porošenkos prisaikdinimo ceremonijoje, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.

J.Bidenas vadovaus JAV delegacijai, kuri atvyks į Kijeve šeštadienį vyksiančią inauguraciją, taip pat susitiks su Ukrainos lyderiais aptarti, “kaip Jungtinės Valstijos gali padėti Ukrainai kovoti su korupcija, stiprinti jos demokratines institucijas ir grąžinti jos ekonomiką į tvaraus augimo kelią”, sakoma pranešime.

Viceprezidentas su Ukrainos lyderiais taip pat aptars išrinktojo prezidento programą bei krizę Ukrainos rytuose.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) taip pat suplanavęs trečiadienį susitikti su P.Porošenka Lenkijoje per kelionę, kuri, anot pareigūnų, turi pademonstruoti JAV įsipareigojimus padėti užtikrinti saugumą Rytų Europoje, vykstant didžiausiai per daugelį metų krizei tarp Rytų ir Vakarų.

Jungtinės Valstijos tvirtai remia Ukrainą, kovojančią su separatistų sukilimu rytuose, kuriam, pasak Vašingtono, diriguoja Maskva.

Priešprieša tarp Vašingtono ir Maskvos dėl Ukrainos likimo abiejų šalių santykius pablogino labiausiai nuo Šaltojo karo.

Vašingtonas ėmėsi žingsnių izoliuoti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos. Buvo atšauktas šį mėnesį Sočyje turėjęs vyksti Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimas, o Maskva buvo faktiškai pašalinta iš tos grupės.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: