Vaizdo įrašo kadras

Leidinys „Maclean‘s Magazine“ socialiniame tinkle pasidalino vaizdo įrašu, kuriame 23 – iasis  Kanados ministras pirmininkas Justin Trudeau atsakinėja į klausimus, kuriuose buvo ir vienas paprastas klausimėlis apie Baltijos šalis.

Klausimas pasitaikė visai nesudėtingas: „Kokia jūsų mėgstamiausia Baltijos šalis?“ Ministras pirmininkas atsakė nė truputėlio nesusimąstęs:  „Tokių neegzistuoja“. Tai ne pirmas kartas kai šis Kanados politikas parodo, jog nėra visiškai kompetetingas užsienio politikos klausimais. Prieš šį nutikimą politikas nesugebėjo atsakyti ką reglamentuoja penktasis NATO straipsnis.

Iki politiko karjeros

Trudeau iki tapdamas politiku save išbandė daugelyje įvairių darbų, jis dirbo plaukimo sraunia upe vadovu, banglenčių sporto instruktoriumi, klubo apsaugininku ir net barmenu. Taip pat karts nuo karto kovojo už kaikuriuos viešus reikalus.

Trudeau vedė televizijos laidų vedėją Sophie Gregoire, su kuria susilaukė trijų atžalų.

2000 –aisiais metais po per tėvo laidotuves pasakytos atminimo kalbos vyras gavo pasiūlymą kandidatuoti į parlamentą. Tačiau tuo metu pasiūlymo jis atsisakė. 2005 – siais metais J. Trudeau savo memuaruose rašė, kad visada kovojo bandydamas įrodyti, kas jis yra. Nenori karjeros aukštumų siekti pasislėpdamas už tėvo vardo ir darbų. Tačiau vėliau vis dėl to nusprendė kandidatuoti ir 2008 metais buvo išrinktas į Bendruomenių rūmus, o 2011 metais perrinktas. J. Trudeau liberalai išrinko savo lyderiu ir tikėjosi kad jo jaunystė, veržlumas ir, žinoma, garsi pavardė, padės vėl atgimti partijai, kuri galėtų 2015 metais mesti iššūkį konservatoriams.

Taip ir buvo. Per dvejus metus partijos narių skaičius išaugo iki 300 tūkstančių, o per rinkimų kampaniją jai talkino 57 tūkst. savanorių. Partijos biudžetas pasipildė apie 32,5 milijonais eurų (37 mln. Kanados dolerių).

Pats Justin Trudeau nėra auksinės reputacijos žmogus dar ir dėl to, kad prisipažino, jog jau tapęs parlamento nariu viename vakarėlyje su draugais rūkė marihuaną. Tačiau papasakojo ir tai, kaip rinkimų metu atsikratydavo įtampos – kartą per savaitę užsiimdavo boksu kartu su savo pagalbininku.

Justin Trudeau interviu:

Šeima lyginima su Kennedy dinastija

2000 – aisiais metais miręs Justin‘o tėvas Pierre‘as Trudeau laikomas šiuolaikinės Kanados tėvu. Jis labai gerbiamas dėl intelekto bei politinių įžvalgų. Nepaisant separatistinio judėjimo suaktyvėjimo Kvebeke, politikas sugebėjo išsaugoti nacionalinę vienybę. Jis taip pat prisidėjo prie dvikalbystės multikultūralizmo įtvirtinimo šalyje. Jo pastangomis priimta Kanados teisių ir laisvių chartija, kurios dėka homoseksualumas nebebuvo laikomas nusikaltimu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: