© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

“Korean Air” atsiprašė susidūrusi su neigiama žiniasklaidos reakcija dėl bendrovės vadovo dukters, kuri įpykusi dėl netinkamai patiektų makadamijos riešutų privertė išmesti iš lėktuvo vyriausiąjį ekonomą.

Nors ir tvirtina, jog buvo “pagrįsta” kompanijos viceprezidentei Cho Hyun-Ah (Čo Hjun-a) atkreipti dėmesį į aptarnavimo lėktuve problemą, oro bendrovė pripažino, kad priversti iš Niujorko išskristi turėjusį lėktuvą grįžti prie vartų ir išlaipinti įgulos aukšto rango narį, buvo veiksmas, sukėlęs nepagrįstą vėlavimą.

40 metų Cho Hyun-Ah yra šeimos vadovaujamos bendrovės vadovo dukra. Pietų Korėjos žiniasklaidoje ji buvo kritikuojama dėl diktatoriško, valdingo elgesio.

“Korean Air” atsiprašo savo keleivių už nepatogumus, kuriuos sukėlė šis besaikis elgesys grąžinant lėktuvą ir išmetant skrydžio palydovą, nors aplinkybės nebuvo nepaprastoji (padėtis)”, – nurodė kompanija.

Angliškoje to paties pareiškimo versijoje “besaikis elgesys” nebuvo minimas.

Lėktuvas penktadienį Niujorko Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) oro uoste buvo ką tik nuvažiavęs nuo vartų ir turėjo pakilti skrydžiui į Seulą, kai įvyko minimas incidentas.

Cho Hyun-Ah ėmė protestuoti dėl patiektų makadamijos riešutų, kurių ji neprašė, ir dėl to, kad jie buvo patiekti pakelyje, o ne dubenėlyje.

Ji išsikvietė vyriausiąjį ekonomą, kuris, kaip sakoma “Korean Air” pareiškime, atsakė “melu ir pasiteisinimais” dėl jo įgulos žinių apie aptarnavimo lėktuve procedūras.

Tada Cho Hyun-Ah nusprendė, kad vyriausiasis ekonomas “nesugeba” dirbti, ir lėktuvas grįžo prie vartų, kur ekonomas išlipo.

Oro bendrovės pareiškime pažymima, kad galutinį sprendimą išlaipinti vyriausiąjį skrydžio palydovą priėmė kapitonas.

Pietų Korėjos transporto ministras Suh Seoung-Hwanas (Su Seung-hvanas) antradienį sakė, kad incidentas tiriamas ir kad bet koks taisyklių pažeidimas bus “sprendžiamas griežtai”.

Žiniasklaida labai nepalankiai vertina Cho Hyun-Ah.

“Šis bjaurus “Korean Air” boso dukters elgesys užtraukia gėdą visai šaliai”, – redaktoriaus skiltyje rašė pagrindinis Seulo verslo dienraštis “Maeil Business Newspaper”.

“Tai pasaulinė gėda Pietų Korėjai … “Korean Air” turėtų nubausti Cho ir ji turėtų atsiprašyti visuomenės už keleivių saugumo nepaisymą”, – rašė laikraštis.

Laikraštis “Dong-A Ilbo” rašė, kad Cho Hyun-Ah veiksmai atskleidė tarp turtuolių vyraujančius “teisės turėjimo jausmą ir arogantišką požiūrį”.

“Matyt, kai kurie savininkų šeimų, tokių kaip Cho, nariai savo kompanijas vertina kaip savo pačių karalystę”, – priduriama komentare.

Cho Hyun-Ah, vienas iš trijų boso Cho Yang-Ho (Čo Jang-ho) vaikų, dirbti bendrovėje pradėjo 1999 metais, o šiemet buvo paaukštinta iki viceprezidentės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: