Dmitrijus Peskovas / kremlin.ru nuotr.

Kremliaus atstovas spaudai išpranašavo ilgalaikį hibridinį karą prieš Rusijos priešininkus iš Vakarų po to, kai žiniasklaida atskleidė, kad prieš tris mėnesius jis paragino kolegas pasiruošti „amžinam karui“.

Antradienį britų spaudos paskelbtame  pranešime teigiama, kad Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas per naujametinius pietus įspėjo Rusijos kultūros ir politikos elito narius, kad karas „truks labai, labai ilgai“.

Spaudos konferencijoje paklaustas, kada galima tikėtis Rusijos invazijos į Ukrainą pabaigos, D. Peskovas nukreipė klausimą į Rusijos gynybos ministeriją, tačiau pateikė niūrų Kremliaus santykių su Vakarais vaizdinį.

„Jei turite omenyje karą plačiąja prasme, t. y. susidūrimą su priešiškomis valstybėmis, nedraugiškomis šalimis, šį hibridinį karą, kuris buvo pradėtas prieš mūsų šalį, na, tai jis čia jau seniai“, – sakė D. Peskovas.

„Mums reikia tvirtumo, ištikimybės sau, kryptingumo ir vienybės prezidentui“, – pridūrė jis.

Peskovas teigė, kad prezidentas Vladimiras Putinas sulaukė „visiškai beprecedenčio“ Rusijos visuomenės palaikymo.

„Mūsų visuomenėje vyrauja įsitikinimas, kad visi specialiajai karinei operacijai (Ukrainoje) keliami tikslai bus ir turi būti pasiekti.“

Kremliaus atstovo spaudai pastabos buvo išsakytos tuo metu, kai valdžios institucijos ir toliau griežtai kovoja su prieš karą pasisakančiais asmenimis, taikydamos griežtus įstatymus ir ilgas laisvės atėmimo bausmes, dėl kurių Rusijoje disidentai iš esmės nutilo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: