Twitter archyvo nuotr.

Prancūzijos kurorte Nicoje, Bastilijos paminėjimo šventės metu, neišaiškintomis aplinkybėmis įvyko dar vienas teroro aktas, jau nusinešęs daugiau nei 84 gyvybes. Ketvirtadienio vakarą, tik įvykus šventės kulminacijai ir iššovus šventiniams fejerverkams į minią dideliu greičiu atskriejo sunkvežimis ir pradėjo traiškyti žmones. Liudininku teigimu, visur kilo milžiniška panika, žmonės nesuprato kas vyksta. Tik išgirdus šūvius ir pamačius bėgančius, išsigandusius šventės dalyvius, žmonės susivokė, jog tai dar vienas teroro išpuolis.

Apimti panikos šventės dalyviai, blaškėsi po visą aikštę, stengdamiesi susirasti saugią vietą pasislėpti. Vieni bėgo į artimiausias kavines, parduotuves, gatvių skverus, kiti slėpėsi ir skubėjo prašytis prigaludžiami į svetimus namus. Tėvai pilni baimės nešėsi apsikabinę savo vaikus kuo toliau nuo įvykių epicentro.

Tuo tarpu žudikas, bandydamas suvažinėti kuo duogiau aukų, dideliu greičiu sukiojosi ir malėsi po visą bulvarą. BBC praneša, jog dabar žuvusiųjų skaičius išaugo iki 84, tačiau jis vis didėja, kadangi yra daug sunkiai sužeistų piliečių. Kadangi šventės paminėti traukė šeimos su vaikais, išpuolyje sužeistų mažamečių yra daugiau nei 54, jie visi skaubiai nugabenti į artimiausią ligoninę.

Dabartinėmis žiniomis, žudikas bandė priešintis pareigūnams, juos apšaudė. Tačiau po kovos, teroristas buvo nukautas šalies policininkės. Kol kas jo tapatybė aiškinama, manoma, jog tai 31-nerių Tuniso pilietybę turintis Nicos gyventojas. Tačiau viena yra tikrai aišku, tai neabejotinas teroro išpuolis prieš nekaltus Prancūzijos piliečius. „Islamo valstybės“ šalininkai interneto erdvėse džiūgauja už tokį žudymo aktą, tačiau kol kas dar niekas nepriėmė atsakomybės už šį įvykį.

Prezidentas Francois Hollande yra sukrėstas ir pranešė, jog šalyje trims mėnesiams pretęsiama nepaprastoji padėtis. Čia atšaukti turėję įvykti renginiai, uždaryta miesto krantinė, uždrausta  maudytis beveik visuose Nicos paplūdimiuose. Žmonės skatinami būti budriais ir be reikalo nesibūriuoti didelėse susibūrimo vietose.

Viso pasaulio šalys yra sukrėstos ir pasipiktunusios tokio išpuolio ir siunčia savo maldas ir stiprybę Prancūzijai. Laikinasis Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy išreiškė užuojautą: „Šiandien mes jaučiame dižiulį skausmą, nuo kurio kenčia mūsų kaimynai. Tai skausmas, kurį šiuo metu jaučia visi geri žmonės, kurie taip pat gali tapti barbariškumo, beprasmybės, nepagarbos žmonių gyvybei, aukomis.“

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė siunčia užujautą ir palaikymą žuvusiųjų artimiesiems: „Išpuolis Prancūzijoje yra nusikaltimas žmogiškumui.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: