Michelle Obama / Socialinių tinklų archyvo nuotr.

2009 metais naujojo prezidento Barako Obamos inauguracijoje, Mišelė Obama pateko į žiniasklaidos akiratį. Jos stilių, elgseną bei gyvenimą stebėjo visas pasaulis. Jos teigimu, per prezidentines agitacijas žmonės stebėjo jos stilių, o ne klausydavosi kalbų. Pasibaigus prezidento Barako Obamos kadencijai, Mišelė Obama vis dar laikoma populiariausia ir mylimiausia Amerikos moterimi, apklausose ženkliai lenkdama dabartinę pirmąją JAV ponią Melania Trump.

Būdama šalies ponia ir gyvendama Baltuosiuose rūmuose, Mišelė Obama jautėsi suvaržyta dėl griežto gyvenimo ritmo. Po prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos, moteris atrado save naujuosiuose namuose. Mišelė pasakojo per savo interviu Opros Vinfrei laidoje: – „ Taigi ,aš esu mūsų naujame name, tik aš ir mano šunys Bo ir Sunny ir lipu laiptais žemyn ir einu į virtuvę. Atidarau spintelę – to nepadarysi Baltuosiuose Rūmuose, dėl to, jog visi vaikščioja ir siūlo „leiskit aš paimsiu“, „ko jūs norėtumėte“ „Gal ko jums reikia?“ ir pasigaminau skrebutį. Skrebutį su sūriu. Nešu rankose skrebutį ir išeinu į savo kiemą kartu su šunimis. Atsisėdu ant laiptų ir stebiu kaip mano šunys pirmąkart loja ant kaimynų šunų. Jie pirmąkart tai patiria ir galvoja – kas tai? Ir aš – Taip draugai, dabar mes realybėje.“

Toliau tęsia: – „Tai yra ramus laikotarpis mano naujajame gyvenime. Turiu laiko galvoti apie tai, kas įvyko prieš 8 metus“. Gyvendama Baltuosiuose rūmuose, Mišelė Obama neturėjo laiko sau dėl įtempto grafiko, pamiršdama ką padarė per savaitės dienas ar kiek šalių buvo aplankiusi, per vyro kadenciją. Anot jos, skrebučio gaminimas bei grįžimas prie įprasto gyvenimo ritmo priminė jai apie save pačią, po praėjusių įtemptų aštuonerių metų.

Pernai metų pabaigoje pasirodė Mišelės Obamos autobiografinė knyga „Becoming“, kurioje pasakojama nepagrąžinta istorija apie save: nuo vaikystėje praleistų metų Čikagoje iki afroamerikietės pirmosios šalies ponios. Šioje knygoje ji atvirai rašo apie savo patirtus laimėjimus ir nusivylimus Baltuosiuose rūmuose ir privačiame gyvenime.

Obamos

Mišelė ir Barakas Obamos  / Socialinių tinklų archyvo nuotr.

Mišelė ir Barakas Obamos pasirašė sutartį su JAV kompanija „Netflix,“ teikiančią vaizdo transliavimo paslaugas internetu, kur buvęs JAV prezidentas kartu su žmona kurs filmus ir serialus. Abu džiaugiasi, jog Netflix suteikė jiems galimybę supažindinti žmonės su daugeliu žavių žmonių iš skirtingų visuomenės sluoksnių bei padėti dalytis patirtimis su viso pasaulio auditoriją, skatinant didesnį žmonių tarpusavio supratimą. Pačių įkurtoje filmų „Higher Ground Productions“ studijoje, buvęs JAV prezidentas kartu su žmona, pagal Mišelio Levio knygą „Penktoji rizika“ kurs filmą kritikuojantį dabartinio prezidento Donaldo Trumpo valdymą. Obamos teigimu, tai padės piliečiams labiau suprasti vyriausybę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: