© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

NATO lyderis sekmadienį išreiškė susirūpinimą dėl prorusiškų ginkluotų vyrų pasirodymo Rytų Ukrainoje ir perspėjo, kad bet koks tolesnis Rusijos karinis kišimasis Ukrainoje padidins tarptautinę Maskvos izoliaciją.

Ukrainos vyriausybė sekmadienį pasiuntė saugumo pajėgas į šalies rytuose esantį Slavianską, kur prorusiški ginkluoti vyrai perėmė kontrolę. Per operaciją vienas Ukrainos valstybės saugumo pareigūnas žuvo, o dar penki buvo sužeisti, sakė vidaus reikalų ministras.

“Esu itin susirūpinęs dėl tolesnio įtampos Rytų Ukrainoje eskalavimo”, – sakoma NATO generalinio sekretoriaus Anderso Fogho Rasmusseno (Anderso Fouho Rasmuseno) pareiškime.

“Matome koordinuotą smurto kampaniją, kurią vykdo prorusiški separatistai, siekiantys destabilizuoti Ukrainą kaip suverenią valstybę”, – sakoma pareiškime.

A.F.Rasmussenas sakė, kad vyrų su specializuotais Rusijos ginklais ir tokiomis pačiomis uniformomis be atpažinimo ženklų, kokias anksčiau vilkėjo rusų kariai Rusijai užimant Krymą, pasirodymas Rytų Ukrainoje yra “rimta plėtotė”.

Jis paragino Rusiją “deeskaluoti” krizę ir atitraukti savo dideles pajėgas, įskaitant specialiąsias, iš regiono prie Ukrainos sienos.

“Bet koks tolesnis Rusijos karinis kišimasis, bet kokiu pretekstu, tik padidins tarptautinę Rusijos izoliaciją”, – sakė jis.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: