Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Niujorko merui Michaelui Bloombergui (Maiklui Blumbergui) ir vienam pareigūnui mero remiamoje lobistinėje grupėje, kuri kovoja su nelegaliais ginklais, praėjusią savaitę buvo nusiųsti laiškai, kurie, kaip įtariama, buvo užnuodyti mirtinu ricinu, trečiadienį pranešė policija.

Vienas tų laiškų penktadienį buvo atplėštas Niujorke, o kitą sekmadienį Vašingtone atplėšė M.Bloombergo remiamos “Mayors Against Illegal Guns” direktorius.

Laiškuose buvo “anoniminiai grasinimai”, o kai jie “buvo patikrinti gavimo vietose, preliminariai (buvo) nustatytas ricinas”, sakoma Niujorko policijos atstovo Paulo Browne’o (PoloBrauno) pareiškime.

Laiškų autorius “grasino merui Bloombergui, paminėdamas debatus dėl ginklų įstatymų”, nurodoma pareiškime.

Niujorko policijos pareigūnams, kurie turėjo kontaktų su tuo laišku Manhatano pašto skyriuje, šeštadienį pasireiškė “nedideli kontakto su ricinu simptomai”, kurie jau sumažėjo, sakė P.Browne’as.

Milijardierius M.Bloombergas, žiniasklaidos ir finansinės informacijos magnatas, įsitraukė į politiškai sprogstamus debatus dėl ginklų kontrolės, įskaitant finansinę paramą suvaržymus remiantiems kandidatams rinkimuose.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: