Vokietijos kancleris Olafas Scholzas. ELTA Andrius Ufartas

Vokietijos federalinis kancleris Olafas Scholzas pareiškė esąs už tolesnius tarptautinius pokalbius dėl būdų, kaip užbaigti Rusijos karą Ukrainoje. Interviu ZDF televizijai, kuris turėtų būti parodytas sekmadienio vakarą, jis „labai svarbiu“ pavadino praėjusį savaitgalį Saudo Arabijoje vykusį susitikimą. „Deja, tai tik pradžia“, – pridūrė jis.

O. Scholzas pažymėjo, kad pokalbiai Džidoje užsienio politikos patarėjų lygiu buvo išsiskiriantys. Susitikime dalyvavo daugiau šalių, įskaitant Kiniją, kalbėjo jis, turėdamas omenyje panašius pokalbius Kopenhagoje birželį. „Todėl prasminga tęsti šiuos pokalbius, nes jie labai konkrečiai didina spaudimą Rusijai, jog ji suprastų, kad pasirinko neteisingą kelią ir kad privalo išvesti dalinius“, – sakė kancleris.

O. Scholzas interviu pakomentavo ir diskusijas dėl „Taurus“ sparnuotųjų raketų tiekimo Ukrainai. Vokietijos vyriausybė, anot jo, kaip tai darė ir praeityje, visad labai rūpestingai įvertins kiekvieną atskirą sprendimą – kas įmanoma, kas prasminga, koks galėtų būti Vokietijos indėlis. „Sprendimai visuomet turi būti rūpestingai apsvarstyti“, – pabrėžė jis.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: