© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Singapūro respublikos steigėjo ir buvusio premjero Lee Kuan Yew (Li Kvan Ju) sveikatos būklė pablogėjo dėl infekcijos, antradienį pranešė vyriausybė.

91 metų Lee Kuan Yew nuo vasario 5 dienos buvo gydomas Singapūro pagrindinėje ligoninėje dėl ūmaus plaučių uždegimo.

“Pono Lee Kuan Yew būklė pablogėjo dėl infekcijos. Jis gydomas antibiotikais. Gydytojai atidžiai stebi jo būklę”, – sakoma premjero Lee Hsien Loongo (Li Sien Lungo), kuris yra jo sūnus, biuro pranešime.

Lee Kuan Yew daugelio yra giriamas kaip žmogus, vos per tris dešimtmečius atsilikusį Singapūrą iš mažai žinomo užkampio pertvarkęs į vieną iš turtingiausių Azijos ekonomikų.

Premjero poste jis dirbo nuo 1959 metų, kai Singapūras tapo nepriklausomu nuo kolonijinės valdytojos Britanijos, ir atsistatydino 1990-aisiais, perdavęs vyriausybės vairą savo pavaduotojui Goh Chok Tongui (Go Čok Tongui). Pastarasis perdavė valdžią Lee Hsien Loongui 2004 metais.

Liaudies veiksmo partija (LVP), kurios vienas iš įkūrėjų yra Lee Kuan Yew, grįždavo į valdžią per kiekvienus rinkimus nuo 1959 metų. Šiuo metu ji kontroliuoja 80 mandatų 87 vietų parlamente.

2013 metais paskelbtoje knygoje šis valstybės veikėjas sakė, kad kiekvieną dieną jaučiasi vis silpnesnis, todėl trokšta greitos mirties.

Buvusio premjero, kuris seniai yra sveikos gyvensenos šalininkas, sveikata aiškiai pablogėjo 2010-aisiais, kai mirė jo žmona Kwa Geok Choo (Kva Gok Ču), su kuria jis išgyveno 63 metus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: