© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad kitos šalys taip pat turi prisiimti dalį naštos dėl sankcijų Rusijai, ir sakė, jog baudžiamosios priemonės turėtų būti taikomos ir energetikos, finansų bei gynybos sektoriams.

Laurent’as Fabiusas (Loranas Fabiusas) interviu CNN pirmadienį vakare taip pat užsiminė, kad Prancūzija neatmeta galimybėsperžiūrėti sprendimą dėl jūrų desanto laivų pardavimo Rusijai – šis kontraktas buvo sudarytas dar prieš Ukrainos krizės pradžią.

Jungtinės Valstijos spaudžia Prancūziją, Vokietiją ir Didžiąją Britaniją užimti griežtesnę poziciją Rusijos atžvilgiu, kad Maskva būtų nubausta už Krymo aneksavimą ir atgrasyta nuo mėginimų eskaluoti neramumus Ukrainos rytuose.

Paklaustas, ar Prancūzija laikosi tokio pat požiūrio kaip Jungtinės Valstijos, L.Fabiusas atsakė: “Manau, taip, su sąlyga, kad visi aukojasi vienodai”.

“Tai sankcijos ne Europai, bet Rusijai. Nepamirškime to”, – sakė ministras.

Nors didžiosios Europos Sąjungos valstybės Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija pagrasino imtis griežtesnių priemonių prieš Maskvą, jei ši mėgins sužlugdyti gegužės 25 dieną numatytus Ukrainos prezidento rinkimus, jos delsia įvesti sankcijas, dėl kurių nukentėtų jų pačių interesai.

Prancūzijai tai mažų mažiausiai reikštų kontrakto dėl karo laivų pardavimo atidėjimą. Britanijai tektų uždaryti rezidencijas ir bankų saugyklas rusų verslo magnatams, kurie siejami su Kremliaus šeimininku Vladimiru Putinu, o Vokietijai – sumažinti priklausomybę nuo rusiškų dujų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: