© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzijos ultradešiniosio Nacionalinio fronto (FN) įkūrėjas ir buvęs vadovas Jeanas-Marie Le Penas (Žanas Mari Le Penas) laikė 2,2 mln. eurų slaptoje sąskaitoje viename Šveicarijos banke, pirmadienį pranešė naujienų portalas “Mediapart”.

Ši pranešimas buvo paskelbtas tęsiantis nesantaikai taip J.-M.Le Peno ir jo dukros Marine Le Pen (Marin Le Pen), kuri dabar vadovauja savo tėvo įkurtai partijai, patekusiai Prancūzijos ir Europos tyrėjų taikiklį dėl rinkimų kampanijų finansavimo.

J.-M.Le Penas “turėjo slaptą sąskaitą HSBC, taip pat (privačiame Šveicarijos) banke CBH, naudodamas fondą, kurį patikos teise valdė jo liokajus Gerald’is Gerinas (Žeralis Žerenas), – rašoma tiriamosios žurnalistikos tinklalapyje. – Iš 2,2 mln. eurų toje fondo sąskaitoje 1,7 mln. laikyti aukso luitų ir monetų pavidalu.”

“Prokurorai (į vakarus nuo Paryžiaus) esančiame Nantere gavo šią informaciją iš kovos su pinigų plovimu institucijos “Tracfin”, – pridūrė “Mediapart”.

Bankai CBH ir HSBC atsisakė komentuoti šią informaciją, kai su jais susisiekė naujienų agentūra AFP. J.-M.Le Penas taip pat nieko nekomentavo, o FN pirmininkės pavaduotojas Florianas Philippot (Florianas Filipo) sakė Prancūzijos televizijai iTELE nieko apie tai nežinantis.

“Nežinau, ar tai tiesa, bet pažįstu Jeaną-Marie Le Peną, todėl man būtų keista, jeigu tai būtų tiesa”, – aiškino F.Philippot.

2013 metais buvęs oro desantininkas prisipažino turėjęs sąskaitą Šveicarijos banke UBS, kurią atsidarė 1981 metais.

Ilgametis FN lyderis ir dabartinis FN narys nuo 2013 metų pabaigos yra patekęs į tyrėjų akiratį dėl nedeklaruoto turto, vertinamo apie 1,1 mln. eurų.

Taip pat vykdomas atskiras tyrimas dėl FN rinkimų kampanijos finansavimo po to, kai partijos vairą perėmė Marine Le Pen, o penkiems asmenims ir renginius organizuojančiai bendrovei “Riwal” jau pateikti kaltinimai. Be to Nacionalinio fronto veikla yra susidomėjusi Europos Sąjungos kovos su korupcija agentūra.

Partija neigė priėmusi pinigų iš Rusijos lyderio Vladimiro Putino mainais į palaikymą autoritariniam Kremliaus vadovui, bet neseniai gavo 9 mln. eurų paskolą iš Pirmojo Čekijos-Rusijos banko (PCHRB).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: