© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prie Škotijos krantų nuskendusio prekinio laivo aštuoni įgulos nariai pirmadienį buvo laikomi žuvusiais, praėjus dviem dienoms nuo nelaimės, kai laivas apvirto audringoje jūroje.

Didelė paieškų operacija, kurioje dalyvavo laivai ir sraigtasparniai, buvo nutraukta sekmadienio vakarą ir atnaujinta nebus, pranešė Laivybos ir pakrantės apsaugos agentūros atstovė.

“Paieška nebus atnaujinta”, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

Pasak jos, jūroje esančių laivų prašoma žvalgytis toliau, bet maža vilties, kad įgulos nariai išgyveno.

Kipre registruoto cementą gabenusio laivo “Cemfjord” įgulą sudarė septyni lenkai ir vienas filipinietis. Laivas apvirto šeštadienį maždaug už 15 jūrmylių į šiaurės rytus nuo Viko salos.

Nelaimės priežastys tiriamos, tačiau Vokietijos laivybos kompanijos “Brise of Hamburg”, kuri naudojosi laivu, atstovas Tony Reddingas (Tonis Redingas) sakė, kad laivas galėjo apvirsti dėl nepalankių orų.

“Mes ieškome kokių nors pažeidimų, bet šiuo metu neturime jokių, tik tą faktą, kad tuo metu oro sąlygos buvo labai blogos”, – sakė jis.

“Prireiks laiko, kol susidarysime visą vaizdą, nes, deja, negalime apklausti įgulos, o laivas yra maždaug 68 metrai po vandeniu”, – pridūrė atstovas.

1984 metais pastatyto 83 metrų laivo paskutinė techninė apžiūra buvo atlikta gruodį.

Laivas gabeno 2 tūkst. tonų cemento krovinį iš Danijos Olborgo miesto į Rankorno uostą netoli Liverpulio šiaurės vakarinėje Anglijos pakrantėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: