Alex Jones / Laidos Info Wars kadras

Trečiadienį Konektikuto teismo priesiekusieji „Infowars“ laidos vedėjui Aleksui Džounsui aukų šeimoms, nukentėjusioms per 2012 metais Sandy Huk mokykloje įvykusias šaudynes, už padarytą žalą liepė sumokėti beveik 1 mlrd. JAV dolerių.

Tai reiškia, kad priesiekusiųjų sprendimu Džounsas 15-ai ieškovų, t. y. aštuonių Sandy Huk pradinės mokyklos šaudynių Konektikute aukų šeimoms, privalo sumokėti 965 mln. JAV dolerių baudą ir kompensuoti padarytą žalą.

Paskirta bauda yra gerokai didesnė nei ta suma (550 mln. JAV dolerių), kurios prašė vieno ieškovo advokatas.

Aukų giminaičiai padavė Džounsą į teismą po to, kai jis per savo laidą „Infowars“ pareiškė, kad šaudynės, įvykusios Sandy Huk pradinėje mokykloje, buvo viso labo JAV vyriausybės surengta afera, kad jie galėtų sugriežtinti ginklų kontrolę reguliuojančius įstatymus.

Vėliau Džounsas atsiprašė už konspiracinių teorijų skleidimą ir pripažino, kad pamelavo.

Prisiekusieji nesiekė nustatyti, ar Džounsas yra kaltas, kadangi jis jau buvo pripažintas kaltu už šmeižtą, sukeltą emocinį stresą ir pažeistą privatumą.

Prisiekusieji siekė nustatyti, kiek kaltinamasis privalo sumokėti kiekvienai aukai.

Teismo metu prisiekusieji sužinojo, kad Džounsas ir jo įmonė „Free Speech Systems“ pardavinėdami maisto papildus, išlikimo reikmenis ir kitas prekes uždirbo milijonus dolerių.

Rugpjūtį Džounsui už padarytą žalą buvo liepta sumokėti beveik 50 mln. JAV dolerių dar vienos aukos šeimai, šįkart Teksase.

Trečiadienį reaguodamas į verdiktą tiesioginio savo laidos eterio metu „Infowars“ vedėjas neatrodė apgailestaujantis dėl savo elgesio ir vietoj to pareiškė, kad šeimos greičiausiai regės pinigus kaip savo ausis, kadangi jis neturi tokių lėšų.

Aš bankrutavęs, – prieš paskatindamas savo klausytojus jį paremti teigė Džounsas laidoje. – Mes kovojame su Galijotu… Jeigu norite kovoti, tai ir puiku. Štai kokią ribą mes pasiekėme, štai kokia ta kairuoliška nusidėvėjusi sistema.“

2012 metais Sandy Huk pradinėje mokykloje įvykusios šaudynės pražudė 20 vaikų ir šešis suaugusius asmenis, – tai pačios kruviniausios masinės žudynės mokykloje per visą šiuolaikinės JAV istoriją.

Džounsas, kraštutinių dešiniųjų pažiūrų konspiratorius, tvirtino, kad žudynėms buvo ruoštasi metų metus. Taip aukų šeimoms jis sukėlė papildomą emocinį stresą, kadangi šios konspiracinės teorijos šalininkai vėliau priekabiaudavo ir grasindavo nukentėjusioms šeimoms.

Nors „Infowars“ vedėjas ne vieną kartą atsiprašė, praėjusį mėnesį vykusiame teisme pareiškė, kad jam „atsibodo atsiprašinėti“.

Ar tai viešas pažeminimas? Ar šis teismas vyksta Kinijoje? Aš jau šimtus kartų sakiau, kad apgailestauju, ir man atsibodo atsiprašinėti“, – teigė vyras.

Jūs, liberalai, visai kaip irakiečiai, – sakotės, kad mylite, bet iš tikrųjų žudote. Tiesiog… jūs neįtikėtini. Nuotaika jums keičiasi taip greitai, kaip oras. Jūs tik norite gauti sau naudos“, – pridūrė.

Šių metų pabaigoje Džounsas stos prieš trečią teismo procesą Teksase, – vieno per mokyklos šaudynes nužudyto vaiko tėvai iškėlė jam dar vieną bylą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: