"Pussy Riot" archyvo nuotr.

Iš kolonijų paleistos “Pussy Riot” narės Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina ketvirtadienį įsteigė kalinių teisių centrą regione, kuriame viena jų atliko savo laisvės atėmimo bausmę.

Moterys surengė spaudos konferenciją Saransko mieste Mordovijoje, maždaug 500 km į pietryčius nuo Maskvos. Šis regionas garsėja dideliu kolonijų skaičiumi.

Jos steigia biurą viename kolonijų komplekse, pranešama jų naujojo centro interneto svetainėje

www.zonaprava.info.

N.Tolokonikova daugumą savo dvejų metų bausmės už chuliganizmą atliko Mordovijos 14-ojoje moterų kolonijoje. Ji kelis kartus buvo paskelbusi bado streiką, kad atkreiptų dėmesį į “vergiškas darbo sąlygas”.

“Daug kalbėjomės apie tas kolonijas, (apie tai), kokia situacija įvairiuose rajonuose ir priėjome prie išvados, kad Mordovijai teisių biuro reikia labiau nei bet kam kitam”, – sako M.Aliochina vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas vietos naujienų svetainėje “Pro Gorod Saransk”.

“Jie gali sumušti tave ar galiausiai sumušti mirtinai ir niekas apie tai nesužinos … Viskas čia tikrai labai blogai, ir mes tikimės dėl to padirbėti”, – sakė ji.

Naujojo centro direktorius yra buvęs kalėjimo psichologas Vladimiras Rubašnas.

“Žmonės verčiami galvijais, jie verčiami tapti dar blogesni, todėl pakartotinio nusikaltimo skaičius yra vienas didžiausių pasaulyje, – sakė jis. – Man tikrai patiktų, jei situacija Mordovijoje pasikeistų, bet reikia atlikti didžiulį darbą”.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: