Vladimiras Putinas / Kremlin.ru nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nėrė į stingdantį vandenį, kad paminėtų stačiatikių Trijų karalių šventę.

Vaizdo įrašu pasidalinę Kremliaus išrinktieji žurnalistai iš valstybinės naujienų agentūros „RIA Novasti“ parodė Putiną su mėlynais maudymosi šortais brendantį į vandenį ir paneriantį tris kartus besižegnojant, o po to greitai lipantį lauk iš ledinės eketės.

„Tai jo tradicija. Jis neapleidžia tradicijos,“ žurnalistams aiškino Putino delegatas Dmitrijus Peskovas kai vaizdo įrašas pasirodė internete.

Rusai kasmet švenčia Tris karalius maudydamiesi stingdančiuose ežeruose ir upėse taip minėdami Jėzaus krikštą Jordano upėje.

Stačiatikių tradicijos populiarios ir netikinčių tarpe, nes manoma, kad ledinės maudynės eketėse yra tau naudinga ir sveika.

Tai pirmasis oficialus vaizdo įrašas, kuriame 68-erių metų Putinas drąsiai lipa į kaulus stingdantį vandenį nuo 2018 m. sausio 19 d. kai jis buvo parodytas su paltu ir auliniais batais einantis link ledo eketės, nusirengiantis iki maudymosi šortų ir paneriantis į ledinį vandenį. Vėlesnių metų ataskaitos apie jo Trijų karalių maudynes buvo archyvuotos nuotraukomis.

Šiais metais, Peskovas nesakė kur maudėsi Putinas, ar kokia tuo metu buvo temperatūra. Kremliaus išrinktasis žurnalistas savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad vaizdo įrašas buvo nufilmuotas už Maskvos ribų esant -20°C.

Žiūrėtojai greitai pastebėjo panašumus tarp Putino maudymosi šortų ir opozicijos lyderio Aleksėjaus Navalno apatinių, kuriuos tariamas FSB pareigūnas, apkaltintas jo apnuodijimu, per apgaulingą skambutį telefonu praeitą mėnesį pareiškė, kad jie yra mėlyni.

Putino ledinės maudynės taip pat pratęsia tradiciją ji fotografuoti plika krūtine, jam užsiimant jodinėjimu, medžiojimu, žvejojimu ar mėgavimusi saule Sibire.

Taip pat skaitykite: Naujame Navalno tyrime – milijardą kainuojantys Putino rūmai [ŽIŪRĖTI]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: