© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas padėkojo Čečėnijos prezidentui Ramzanui Kadyrovui už pagalbą vaduojant Ukrainoje sulaikytus rusų žurnalistus.

“Jums dar kartą ačiū už pagalbą išvaduojant mūsų žurnalistus”, – pasakė V.Putinas, kreipdamasis į Čečėnijos prezidentą; jie abu dalyvavo Vietinės savivaldos vystymo tarybos posėdyje Ivanovo mieste.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį R.Kadyrovas pranešė, kad du “LifeNews” dirbę ir Ukrainoje sulaikyti rusų žurnalistai jau laisvi.

“Žurnalistai Olegas Sidiakinas ir Maratas Saičenka LAISVĖJE! Lėktuvas su jais skrenda iš Kijevo į Grozną!” – parašė jis socialiniame tinkle “Instagram” komentare prie šių žurnalistų nuotraukos.

Kaip sekmadienį pranešė “LifeNews”, derybas Kijeve dėl šių žurnalistų paleidimo kelias dienas vedė R.Kadyrovo atstovai, dėl saugumo neafišuodamiesi.

Galiausiai abu žurnalistai iškeliavo R.Kadyrovo atsiųstu lėktuvu.

Reporteris O.Sidiakinas ir operatorius M.Saičenka gegužės 18 dieną buvo sulaikyti netoli Kramatorsko miesto Donecko regione, kur ukrainiečių pajėgos kovoja su nepriklausomybę paskelbusiais promaskvietiškais separatistais.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareikalavo juos paleisti, bet Ukrainos pareigūnai sakė, kad jie laikomi, nes įtariami pagalba sukilėliams, o JAV valstybės departamentas nurodė, kad jie, kaip pranešta, turėjo nešiojamųjų priešlėktuvinių sistemų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: