Aleksejus Navalnas / instagram.com/navalny archyvo nuotr.

Ryškiausias opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas skydžio į Maskvą metu pajautė labai stiprius skausmus ir šiuo metu jis yra paniręs į komą, kaip manoma, dėl apnuodijimo toksiška medžiaga, kuri galėjo būti oro uosto kavinėje išgertoje arbatoje. Šiuo metu opozicijos lyderis komos būsenoje guli Omsko miesto Sibiro ligoninės reanimacijoje.

Opozicijos lyderis skrydžio iš Sibiro miesto Tomsko į Maskvą metu pradėjo jaustis įpatingai blogai. Dėl to skrydį teko nutraukti ir lėktuvas avariniu būdu nusileido Omske, kur Aleksejus skubiai buvo nuvežtas į ligoninę. Ligoninėje jis greitai paniro į komą. Aleksėjaus atstovė spaudai Kira Yarmish pranešė: „Manome, kad Aleksejus buvo apsinuodijęs tuo, kas sumaišyta su jo arbata – Tai vienintelis dalykas, kurį jis gėrė šį rytą”. Šiuo metu Aleksejaus būklė yra sunki, tačiau stabili, jis yra prijungtas prie ventiliatoriaus. Jo būklė stebintys gydytojai teigia, kad tyrimai parodė, kad jis buvo apsinuodijęs nenustatytu psichodisleptiku (haliucinogenu). A. Navalny prižiūrintys medikai šiuo metu daro viską, kad išgelbėtų jo gyvybę.

Po šio incidento pasirodė daugiau informacijos. Tai nėra pirmas kartas kai Aleksėjus Navalnas yra apnuodijamas. Panašus įvykis nutiko praeitais metais, kuomet, kaip įtariama, jis buvo apnuodytas būdamas policijos areštinėje. Navalno šalininkai reikalauja skubiai evakuoti politiką į Europos ligoninę. Nerimą kelianti aplinkybė ir tai, kad ligoninės kurioje atsidūrė opozicijos lyderis vyr. gydytojas pagarsėjęs Putino šalininkų partijos “Vieninga Rusija” narys.

Po incidento Putino atstovas spaudai sakė, kad jie linki Aleksejui greito pasveikimo, kaip ir „bet kuris kitas pilietis, atsidūręs panašiose aplinkybėse“. Naujienos neaplenkė ir Europos, Europos Sąjungos užsienio reikalų vadovas Josepas Borrellas pasisakė, kad nerimauja dėl įtariamo apsinuodijimo. Savo „Twitter” paskyroje jis rašė “Jei bus patvirtinta, atsakingi asmenys turi būti patraukti atsakomybėn. Linkiu jam greito ir visiško pasveikimo.”

Tomsko oro uoste antrame aukšte esančios kavinės vadovybė pranešė, kad yra pradėję vidaus tyrimą. „Dabar mes tiriame visas aplinkybes, tirsime stebėjimo filmuotą medžiagą“, – teigė kavos namų direktorius ir savininkas. Tikimasi išsiaiškinti, kas buvo galimai įpilta į Navalny arbatą. Tačiau S7 oro linijų bendrovė teigė, kad skrydžio metu A. Navalnas nieko nevalgė ir negėrė.

Navalnas Kremliaus nemalonę galėjo užsitraukti po savo atlikto tyrimo apie korupciją Rusijos kariniame laivyne, dėl kurio ankščiau jau buvo susilaukęs grąsinimų. O praėjusią savaitę jis buvo apkaltintas prisidėjęs prie protestų Baltarusijoje prieš A. Lukašenkos rėžimą.

Ankčiau yra buvę atvejų, kad Rusijos opozicijos nariai pasijusdavo blogai dėl įtariamų apnuodijimų, tačiau Makva visuomet neigia tokius faktus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: