© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos patriotų grupė antradienį paragino prezidentui Vladimirui Putinui už jo diplomatinį darbą sprendžiant Sirijos problemą skirti Nobelio taikos premiją, tvirtindami, kad šio apdovanojimo jis yra vertas labiau už Nobelio taikos premijos laureatą JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą).

Tarptautine dvasinės vienybės ir tautų bendradarbiavimo akademija pasivadinusi grupė, tarp kurios narių yra daug aukšto rango Rusijos pareigūnų, spaudos konferencijoje pranešė parašiusi laišką Nobelio premijos komitetui, kuriame prašo V.Putinui skirti B.Obamai 2009 metais įteiktą apdovanojimą.

Tokios garbės V.Putinas nusipelnė už savo pastangas siekiant susitarimo dėl Sirijos cheminių ginklų perdavimo tarptautinei kontrolei, rašo akademija, pasak kurios, Rusijos prezidento pateiktas planas padėjo išvengti “naujo pasaulinio karo”.

“Laiškas Nobelio komitetui buvo išsiųstas rugsėjo 16 dieną ir gautas rugsėjo 20 dieną”, – informavo akademijos prezidentas Georgijus Trapeznikovas.

“Mes labai gerai žinome, kokį taikdarišką vaidmenį atliko mūsų prezidentas sunkiuose rajonuose, ypač Beslane, Pietų Osetijoje”, – sakė jis.

Valdančiajai partijai priklausantis deputatas ir rusų estrados žvaigždė Josifas Kobzonas pareiškė, kad V.Putinas šios premijos yra vertas labiau nei B.Obama.

J.Kobzonui apmaudu, kad karinius veiksmus daugelyje šalių, tarp jų ir Irake bei Afganistane, pradėjęs B.Obama tokią premiją turi, o V.Putinas – ne.

“Mūsų prezidentas, kuris stabdo konfliktus ir siūlo politinį sprendimą, yra labiau vertas šio titulo”, – pareiškė J.Kobzonas.

B.Obamą jis pavadino “asmeniu, kuris pritarė karinei agresijai” tuomet, kai Rusijos vadovas “mėgino sustabdyti karą Sirijoje”.

Rugpjūčio mėnesį V.Putinas paragino B.Obamą prisiminti, kad yra Nobelio taikos premijos laureatas ir nepradėti karinės intervencijos Sirijoje.

76-erių J.Kobzonas nėra didžiulis Jungtinių Valstijų gerbėjas. Jis daug kartų negavo vizos įvažiuoti į šią šalį, nors ambasada jo prašymo atmetimo priežasčių nepaaiškina.

Rusijoje jau seniai sklando gandai apie jo ryšius su organizuota nusikaltėlių grupuote, tačiau pats politikas ir atlikėjas tokius kaltinimus kategoriškai neigia.

Šį pasiūlymą Nobelio komitetui pateikusios Tarptautinės dvasinės vienybės ir tautų bendradarbiavimo akademijos veikla nėra aiški.

Šios grupės interneto svetainėje nurodoma, kad tarp akademijos prezidiumo narių yra buvęs šalies premjeras Jevgenijus Primakovas ir pirmoji kosmose pabuvojusi moteris Valentina Tereškova.

Į jį taip pat įtraukti Rusijos palaikomi Abchazijos pareigūnai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: