© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį vėl turėtų pasirodyti viešumoje po neįprastai ilgo – 10 dienų – dingimo iš visuomenės akiračio, išprovokavusio daugybę gandų apie autoritarinio Kremliaus vadovo buvimo vietą ir sveikatos būklę.

V.Putinas turėtų pirmadienio vakarą Sankt Peterburge susitikti su Kirgizijos prezidentu Almazbeku Atambajevu, o vienas Kremliaus pareigūnas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad tas susitikimas tikrai įvyks.

62 metų V.Putinas buvo paskutinį kartą viešai pasirodęs per spaudos konferenciją su Italijos premjeru Matteo Renzi (Matėju Renciu).

Praeitą savaitę jis atšaukė virtinę planuotų renginių, įskaitant kelionę į Kazachstaną ir sutarties dėl glaudesnių ryšių su Gruzijos separatistiniu Pietų Osetijos regionu pasirašymą.

Jo neįprastas dingimas iš visuomenės akiračio smarkiai įsuko gandų malūną – kai kurie spėliojo, kad Rusijos lyderis dar kartą tapo tėvu, kad jis buvo pašalintas iš valdžios per perversmą Kremliuje, kad susirgo arba išvyko pasidaryti plastinės operacijos ar netgi kad numirė.

Rusijos socialiniuose tinkluose, tapusiuose paskutine žodžio laisvės tvirtove toje šalyje, sparčiai išplito kapinių humoro pokštai, o žyma #Putinumer (#Putinasmirė) išpopuliarėjo “Twitter”.

Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas tikino, kad V.Putinas yra sveikas ir gyvas, o pastaruosius gandus vadino “kovo pamišimu”.

Nepriklausoma televizija “Dožd” sekmadienį citavo šaltinius, kurie sakė, kad Rusijos vadovą pakirto gripas ir kad jis išvyko į savo rezidenciją prie Valdajaus ežero šalies šiaurė vakaruose.

Rusijoje šią savaitę minimos Kryme paskubomis surengto referendumo, tapusio pagrindu Maskvos įvykdytai to Ukrainai priklausančio Juodosios jūros pusiasalio aneksijai, pirmosios metinės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: