Mohammedas bin Salmanas ir Vladimiras Putinas © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pasak šalies saugumo tarnybų, homoseksualumas, feminizmas ir ateizmas nuo šiol bus klasifikuojamos kaip ekstremistinės idėjos Saudo Arabijoje.

Pareiškimas buvo pateiktas vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas oficialioje Saudo Arabijos Prezidentūros valstybės saugumui „Twitter“ paskyroje.

Anot „Reuters“, vaizdo įraše homoseksualumas, feminizmas ir ateizmas buvo įvardyti kaip ,,takfir“. Šis pavadinimas taikomas apibūdinti netikinčiuosius, netikėlius.

Nepamirškite, kad tie, kurie yra pertekę tėvynės sąskaita, taip pat yra laikomi ekstremistais“, – sakoma vaizdo įraše ir priduriama, kad „nepriimtinos visos ekstremizmo ir iškrypimo formos“.

Homoseksualumas ir ateizmas jau seniai yra nelegalūs ir baudžiami mirties bausme šioje šalyje, o Saudo Arabija laikoma viena blogiausių šalių pagal LGBT bendruomenės padėtį.

Įstatymas už homoseksualumą, ar persirengimą priešingos lyties drabužiais baudžia baudomis, viešu plakimu, sumušimais, išpuoliais, kastracijomis, kalėjimu iki gyvos galvos, mirties bausme ir kankinimais.

Net grupės, kurios palaiko LGBT, yra priskiriamos ekstremistinėms organizacijoms, o jų nariai įkalinami. Tai aktyvistus labai gąsdina.

Tačiau princas Mohammedas bin Salmanas pasisako už nuosaikesnę Islamo formą, pripažindamas, kad ultrakonservatyvi Saudo Arabijos valstybė per pastaruosius 30 metų nebuvo „normali“.

,,Tai, kuo ši šalis virto per pastaruosius 30 metų, nėra Saudo Arabija. Tai taip pat nėra Viduriniai Rytai“, – sakė jis interviu dienraščiui „The Guardian“.

,,Po 1979 metų Irano revoliucijos žmonės norėjo, jog islamistinė idėja, kuri prieštarauja, jog šalis perimtų vakarietiškas vertybes, išplistų po kitas šalis, tarp jų ir Saudo Arabiją . Manome, kad laikai turi keistis“.

Princas pradėjo naikinti daugelį Saudo Arabijos visuomenės tabu. Moterys gavo teisę vairuoti, jų vaidmuo visuomenėje šiek tiek sustiprėjo.

Naujausi pareiškimai, atrodo, prieštarauja siekiui skatinti bet kokią toleranciją. Tai kaip gi yra iš tikrųjų?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: