Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šiaurės Korėja šeštadienį paleido tris trumpo nuotolio raketas į Japonijos jūrą, veikiausiai per karines pratybas, pranešė Pietų Korėjos gynybos ministerija.

“Šiaurės Korėja paleido dvi valdomas raketas ryte, o dar vieną – po pietų, – vienas Gynybos ministerijos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP. – Raketos nukrito Rytų (Japonijos) jūroje.”

Pietų Korėja atidžiai stebi padėtį šiaurinėje kaimynėje ir palaiko aukšto lygio parengtį reaguoti į bet kokius riziką didinančius veiksmus, pridūrė jis.

Šiaurės Korėja retkarčiais paleidžia trumpojo nuotolio raketų per bandymus arba karines pratybas.

Naujausias incidentas įvyko po šią savaitę surengtų bendrų Pietų Korėjos ir JAV karinių pratybų, kurias Pchenjanas pasmerkė kaip “nepelnytą’ provokaciją ir karo repeticijas.

JAV jūrų pajėgų smogiamoji grupė, vadovaujama branduolinio lėktuvnešio “USS Nimitz”, dalyvavo dvi dienas vykusiose pratybose, kurios baigėsi antradienį.

Vienas JAV gynybos pareigūnas praeitą savaitę sakė, jog dvi Šiaurės Korėjos balistinės raketos, kurios buvo paruoštos paleisti, smarkiai padidėjus įtampai Korėjos pusiasalyje prieš komunistinės valstybės nacionalines iškilmes balandžio 15-ąją, buvo atitrauktos iš jų potencialaus paleidimo aikštelių.

JAV ir Pietų Korėjos pareigūnai buvo susirūpinę, kad bet koks vidutinio nuotolio raketų “Musudan” bandymas gali dar labiau padidinti įtampą, tvyrančią nuo Pchenjano vasarį įvykdyto trečiojo branduolinio bandymo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: