Pexels.com archyvo nuotr.

Tam, kad sustabdytų covid-19 plitimą, Pietų Korėjos sostinės Seulo ir jo apylinkėse esančiose sporto salėse uždrausta groti dainas, kurių ritmas greitesnis nei 120 dūžių per minutę (bpm).

Bėgimo takelių greitis bus ribojamas iki 6 km/h.

Sveikatos apsaugos atstovai teigia, kad ribojimai apsaugos žmones nuo per greito kvėpavimo ir prakaito taškymo ant kitų.

Atsižvelgus į korėjietiškos pop muzikos ritmo greitį, „Blackpink“ gerbėjai gali nukentėti labiau nei „BTS“ mėgėjai.

Pietų Korėja kovoja su nauju viruso protrūkiu – sekmadienį užfiksuota 1 100 naujų atvejų.

Penktadienį ministras pirmininkas Kim Boo Kyum įspėjo,kad valstybė pasiekė „aukščiausią krizės lygį“.

Nuo pirmadienio, lankantys mankštos užsiėmimus, tokius kaip Zumba ar aerobika Seule ir jo apylinkėse, susidūrė su 120 dūžių per minutę ribojimu.

Taip pat, sporto patalpose žmonėms leidžiama praleisti dvi valandas ir neleidžiama naudotis dušais.

Visos sporto įstaigos turi užsidaryti iki 22 val.

Šiuo sprendimu suabejojo sporto salių savininkai.

Sporto salę Seule turintis Kang Hyun Ku klausė ar yra bent kokių įrodymų, kad klasikinė ar „BTS“ muzika turi įtakos viruso plitimui.

Jis taip sakė, jog dauguma žmonių muzikos klausosi per savo ausines ir klausė: „Kaip sukontroliuosite jų grojaraščius?“

Tačiau valdžios atstovai sakė, jog šios priemonės apsaugos sporto sales nuo visiško jų uždarymo.

Ekspertai sako, kad sunku suprasti ar žmonės užsikrėtė sporto salėse. Praėjusiais metais Didžiosios Britanijos paskelbtoje ataskaitoje rašoma, jog sporto salė nėra daug įtakos turinti vieta užsikrėsti virusu.

BTS“ saugūs

Netgi vidutinio sunkumo aerobikos užsiėmimai, tokie kaip bėgimas, labiau suderinti yra su 120-140 dūžių per minutę dainomis, o intensyvesnės treniruotės, tokios kaip Zumba ar „CrossFit“ atliekamos su dar greitesne muzika.

Taigi, naujieji Seulo nurodymai yra geros žinios, jei jums sportas visai ne prie širdies.

Pietų Korėjos pop muzikos reitingas yra palankus tokiam nurodymui, kadangi 8 iš 10 dainų neperžengia naujai nustatyto ritmo ribojimo. Didžiausia pasaulyje žinoma šalies grupė išlieka saugi. Dviejų didžiausių jų hitų, „Butter“ ir „Dynamite“, ritmas siekia 110-115 bpm.

Tačiau grupei „Blackpink“ reikalai nėra tokie geri. Visų žinomiausių jų hitų ritmas svyruoja apie 130 bpm. Reikia tikėtis, jog į užsiėmimus orientuotų salių savininkai nėra visiškai priklausomi nuo gaunamų pajamų.

Seulo ribojimai sporto salėms yra dalis daugybės priemonių, kurios pirmadienį buvo pristatytos regione. Numatoma, jog jos tęsis dvi savaites.

Susibūrimai leidžiami iki keturių žmonių, o po 18 val. leidžiama būti tik dviem žmonėms. Reikalaujama, kad naktiniai klubai ir barai užsidarytų, o pamokos mokyklos būtų pradėtos vykdyti nuotoliniu būdu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: