Dmitrijus Medvedevas / Kremlin.ru nuotr.

„Twitter“ apribojo buvusio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo paskyrą anglų kalba dėl jo įrašo, kuriame buvo parašyta, kad Lenkija „neturėtų egzistuoti“.

Medvedevas, kuris šiuo metu yra Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas ir atvirai palaiko karą Ukrainoje, rašė, kad Lenkija neturėtų egzistuoti, „kol valdžioje bus tik rusofobai“, ir pridūrė, kad Ukrainoje „pilna lenkų samdinių, kurie turi būti negailestingai sunaikinti“.

Šis „Twitter“ įrašas, kurį dabar moderatoriai paslėpė, buvo reakcija į tai, kad Lenkijos valstybė iš Rusijos ambasados Varšuvoje konfiskavo mokyklą.

Pagal „Twitter“ taisykles, kol D. Medvedevas nepašalins įžeidžiančio įrašo, jis negalės rašyti „Twitter“, nors taip pat turi galimybę apskųsti pašalinimo prašymą.

Reaguodamas į „Twitter“ sprendimą, D. Medvedevas rusų, anglų ir lenkų kalbomis parašė žinutes apie „Twitter“ degradaciją, prie jų pridėdamas užrašą „ir kaip tau, @elonmusk?“, turėdamas omenyje „Twitter“ savininką ir generalinį direktorių Eloną Muską.

Medvedevas taip pat pabrėžė, kad gali apsieiti ir be „Twitter“. „Juk tai tik užsienio socialinis tinklas, veikiantis Amerikos valdžios interesais. Mes jį gana ciniškai naudojame savo propagandiniams tikslams įgyvendinti“, – sakė jis.

Balandžio pradžioje „Twitter“ panaikino apribojimus su Rusijos valdžios institucijomis susijusioms paskyroms, įskaitant valstybinės propagandos paskyras, po to rekomendacijose pradėjo rodytis tokios žiniasklaidos priemonės kaip „Russia Today“.

Rusijoje „Twitter“ tebėra blokuojamas pagal ryšių reguliavimo institucijos „Roskomnadzor“ rekomendaciją, kuri ignoruoja naujausius bandymus panaikinti draudimą, motyvuodama tuo, kad technologijų milžinė atsisakė pašalinti apie 1300 įrašų „draudžiamos medžiagos“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: