Elono Musko ir kitų įžymiybių nulaužtos paskyros prašė siųsti bitkoinus

Twitter kompanija pranešė, kad buvo įvykdytas įsilaužimas į jų sistemas panaudojant žinomų žmonių tokių, kaip buvusio JAV prezidento Barako Obamos, „Tesla” įkūrėjo Elono Musko, Kanye Westo ir kitų paskyras. Paskelbtuose įrašuose buvo skatinamas sukčiavimas naudojant kriptovaliutas. Twitter kompanija mano, kad įsilaužimą įvykdyti galėjo vienas iš darbuotojų, kuris galimai turėjo priėjimą prie sistemų.

Twitter kompanija sako, kad susidūrė su vienu didžiausiu kibernetiniu nusikaltimu, kokį yra mačiusi ši kompanija. Gerai žinomos organizacijos ir žmonės buvo sukompromituoti įsilaužiant ir panaudojant jų paskyras skleisti reklamą ir visa tai skirta reklamuoti sukčiavimą, kuris, atrodo, uždirba jo kūrėjams nemažus pinigus. Žinoma, kad Twitter į esamą situaciją reagavo žaibiškai ir priėmė, kaip jie sako drąstiškus veiksmus – užblokuoti visus patikrintus vartotojus, galinčius sukelti pavojų ir užrakinti visas pažeistas paskyras, taip pat pašalino visus melagingus įrašus iš visų pažeistų paskyrų. „Twitter“ tvirtina, kad jis neatkurs jų savininkams prieigos „kol nebūsime tikri, kad galime tai padaryti saugiai“.

Trečiadienį po įsilaužimo savo Twitter paskyroje pasisakė ir generalinis kompanijos direktorius direktorius Jackas Dorsey, kuris teigė, kad tai buvo „sunki diena mums Twitter “.

„Mes visi jaučiamės siaubingai, kad tai atsitiko“, – sakė Dorsey. “Mes diagnozuojame ir dalinsimės viskuo, ką galime, kai turėsime išsamesnį supratimą apie tai, kas įvyko.”

Twitter kompanija po šio įvykio susirūpino platformos saugumu, ne tik dėl eilinių vartotojų, bet ir todėl, kad toks įsilaužimas susijęs ne tik su bet kokiu finansiniu sukčiavimu, kuris gali būti vykdomas, bet ir dėl to, kad tiek daug pasaulio lyderių naudoja Twitter, o kai kurie, pavyzdžiui, prezidentas Donaldas Trumpas, jį naudoja skelbti svarbiausius politinius sprendimus. Jei būtų įsilaužtą į vieno iš lyderių paskyrą, tai gali turėti pražūtingų padarinių.

Įsilaužimas pastebėtas po to kai iš Elono Musko paskyros pasklido įrašas, kuriame sakoma, kad vartotojams pervedus tam tikrą sumą pinigų jiems bus gražinta dvigubai. Tokie įrašai buvo patalpinti ir B. Obamos, Kayne West, demokratų partijos kandidato į JAV prezidentus Joe Biden, Apple kompanijos ir kitų žinomų vardų paskyrų. Žinoma, buvo sureaguota laiku ir nulaužtos paskyros užblokuotos, tačiau vis tik atsirado Twitter vartotojų, kurie patikėjo šiais melagingais įrašais ir pervedė pinigus. Iki šiol sukčiai surinko bitkoinų, kurių vertė beveik 120 000 dolerių, nors atrodo, kad sąskaitos savininkas iš tiesų išsiunčia pinigus atgal, nes balansas svyravo aukštyn ir žemyn.

Šis sukčiavimo ir įsilaužimo atvejis atkreipė ir FBI dėmesį, kurie teigė, kad visa situacija jiems yra žinoma ir ragino Twitter vartotojus netapti šio įvykio aukomis ir nesiųsti pinigų ar kriptovaliutų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: