Facebook / Olksandr Goncharenko nuotr.

Sekmadienį Rusija pareiškė, kad Rytų Ukrainoje surengė triuškinantį atsakomąjį smūgį, siekdama atkeršyti už neseniai įvykdytą mirtiną išpuolį prieš jos karius, Kijevas šį teiginį greitai paneigė.

Rusijos gynybos ministerijos pranešime sakoma: „Daugiau kaip 600 Ukrainos karių žuvo per raketų atakas. Tai įvyko Kramatorske, dviejuose pastatuose, kurie yra naudojami kaip kareivinės.“ Rusija šią ataką apibūdino kaip atsakomąjį smūgį po Ukrainos Naujųjų metų išvakarėse surengtos raketų salvės Rytų Ukrainos mieste. Pasak Maskvos, žuvo 89 jos kariai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos atmetė Rusijos pareiškimą dėl šios atakos.

„Ši informacija yra tokia pat teisinga, kaip ir duomenys, kad jie sunaikino visus mūsų HIMARS“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rytinės grupės atstovas spaudai Sergejus Čerevatis. Atakoje prieš Makejevką Ukraina naudojo JAV tiekiamas raketas HIMARS. G. Čerevatis teigė, kad Rusija negalėjo suduoti didelio tikslumo smūgių.

Rusijos pareiškime nenurodoma, kada tiksliai buvo smogta – tik teigiama, kad Rusijos žvalgyba per pastarąją parą dviejuose pastatuose Kramatorske aptiko daugiau kaip 1 300 Ukrainos karių. Šis pramoninis miestas rytinėje Donecko srityje ne kartą buvo Rusijos raketų atakų taikinys.

Sekmadienį Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenko sakė, kad Rusijos pajėgos po vidurnakčio surengė septynias raketų atakas prieš Kramatorską. Jis sakė, kad buvo apgadinta švietimo įstaiga, pramonės objektas ir garažų kooperatyvas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė paskelbti 36 valandų paliaubas, kad stačiatikiai galėtų paminėti Kalėdas, kurios šeštadienį buvo švenčiamos Rusijoje ir Ukrainoje.

Ukrainos pareigūnai, atmetę paliaubas kaip cinišką propagandinį žingsnį, sakė, kad Rusija bet kuriuo atveju jų nesilaikė.

Sekmadienį vakare sakydamas kalbą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė Rusijos vykdomą Chersono apšaudymą padegamaisiais šaudmenimis. Atakų smūgiai buvo nukreipti į civilius objektus.

 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: