Pexels.com archyvo nuotr.

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausioji žvalgybos valdyba (GUR) pranešė gavusi 100 gigabaitų apimties įslaptintų duomenų iš Rusijoje įsikūrusio Specialiųjų technologijų centro (STC). Nutekintų duomenų rinkos vertė preliminariai įvertinta 1,5 mlrd. JAV dolerių, pranešė „Ukrinform“.

„Šiai Rusijos įmonei nuo 2016 m. taikomos sankcijos. Ji gamina karinę įrangą ir Rusijos kariuomenės kare prieš Ukrainą naudojamą įrangą“, – sakoma pranešime.

STC gamina įvairių modifikacijų žvalgybinius dronus „Orlan“, įvairias elektroninės kovos ir žvalgybos sistemas bei kitus karinius produktus.

Gynybos ministerijos gautame duomenų masyve yra dokumentai, apimantys 194 nomenklatūros vienetus: brėžinius, specifikacijas, patentus, programinę įrangą ir kt., duomenys susiję tiek su esamais, tiek su būsimais gynybos projektais.

„Tai didelis smūgis teroristei Maskvai: minėtas archyvas jau naudojamas siekiant sustiprinti Ukrainos gynybinius pajėgumus ir susilpninti valstybę agresorę“, – pranešė GUR.

Įslaptinta informacija iš vienos iš Rusijos gynybos pramonei itin svarbių įmonių gauta per ryšius su patriotiškai nusiteikusiais piliečių visuomenės ir žiniasklaidos atstovais. „Prie pasipriešinimo gali prisijungti visi“, – pabrėžė GUR.

Viljama Sudikienė (UKRINFORM)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: