Telegram archyvo nuotr.

Rusijos kariuomenė ir toliau praranda savo žmones. Rusijos generolas Romanas Kutuzovas žuvo mūšio lauke, Rytų Ukrainos – Donbaso regione. Apie šią žinią, sekmadienį pranešė valstybinė Rusijos žiniasklaida.

Tai jau ne pirmo Rusijos generolo mirtis Ukrainos kare. Jei Rusijos kariuomenė patvirtintų šiuos faktus, Kutuzovas būtų jau ketvirtas Rusijos generolas, kuris žuvo per daugiau nei tris mėnesius trukusias kautynes Ukrainoje.

Generolas įsakė kariams pulti lyg pulkininkų nebūtų pakankamai“, – teigė valstybinės Rusijos žiniasklaidos karo korespondentas – Aleksandras Sladkovas. „Kita vertus, Romanas buvo vadas, kaip visi kiti, nors ir aukštesnio rango“, – savo „Telegram“ paskyroje rašė Sladkovas.

Pasak Ukrainos karinio jūrų laivyno pėstininko Dmitrijaus Ivanovo, Kutuzovas vadovavo apsiskelbusiam Donecko liaudies respublikos 1-ajam armijos korpusui. Kutuzovas sekmadienį įsakė savo kariams šturmuoti Donecko srities gyvenvietę ir „buvo priverstas vadovauti puolimui“, socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Ivanovas. Rusijos žiniasklaida pranešė apie trijų Ukrainos kare žuvusių generolų mirtis, nuo Rusijos invazijos pradžios.

Ukrainos generalinis štabas teigia, kad Ukrainoje žuvo mažiausiai 12 Rusijos generolų. Taip pat žuvo apie 317 Rusijos karininkų, iš kurių trečdalis yra majorai, pulkininkai leitenantai ir pulkininkai. Apie tai, balandžio mėnesį pranešė nepriklausoma Rusijos žiniasklaida, remdamasi viešai prieinamais duomenimis.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas savo „Facebook“ paskyroje birželio 6 dieną, ryte, paskelbė Rusijos nuostolius nuo vasario 24 dienos iki birželio 6 dienos.

Apytiksliai 31,250 nukauti. Sutriuškinti 1386 tankai, 3400 šarvuočiai, 690 artilerijos sistemų, 207 salvinės ugnies sistemų. Toliau 96 oro gynybos sistemos, 211 lėktuvų, 176 sraigtasparnių, 551 bepiločių, 125 sparnuotosios raketos. Vandenyse 13 laivų/ kraterių. 2395 automobiliai ir 53 specialiosios technikos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: