© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ginkluoti Kijevo valdžios priešininkai Donbase tebeapšaudo Ukrainos pajėgų pozicijas specialiosios antiteroristinės operacijos (ATO) zonoje, vis dažniau jie naudoja sunkiąją ginkluotę, pareiškė prezidento administracijos atstovas Andrijus Lysenka.

“Smogikai tęsia aktyvias ginkluotas provokacijas ir apšaudymą ATO zonoje”, – sakė jis per spaudos konferenciją Kijeve.

“Fiksuojamas vis dažnesnis priešo sunkiosios ginkluotės panaudojimas: iš 120 mm minosvaidžių, raketinių salvinės ugnies sistemų”, – pažymėjo A.Lysenka.

Pasak jo, Šyrokynė Mariupolio rajone lieka karštu konflikto tašku. Ten separatistų kovotojai šaudė į ATO pozicijas iš artilerijos ir rengė provokacijas šaudydami iš šaunamųjų ginklų ir granatsvaidžių.

Įnirtingi mūšiai vyksta netoli Donecko, oro uosto rajone. “Prorusiški smogikai panaudojo daugiausia sunkiąją ginkluotę. Iš 120 mm minosvaidžių ir 122 mm pabūklų apšaudytos Ukrainos pajėgų pozicijos prie Piskų, Opytno, Krasnohorivkos”, – nurodė A.Lysenka.

Jis taip pat minėjo šarvuotosios technikos, raketinių sistemų “Grad” panaudojimą kituose rajonuose, o Marjinkos blokposte Ukrainos pasieniečiai garbingai atlaikė smogikų provokacijas – šaudymą prieštankinėmis valdomomis raketomis, taip pat iš minosvaidžių ir šaunamųjų ginklų

Ukrainos valstybinės pasienio tarnybos duomenimis penktadienį užfiksuoti 47 priešo bepiločių skraidymai ATO zonoje.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: