Youtube vaizdo įrašo kadras

Rusija pradeda informacinę kampaniją, kuria siekiama diskredituoti Ukrainą ir jos prezidentą Volodymyrą Zelenskį bei suversti Kyjivui atsakomybę už Kachovkos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimą.

Tai penktadienį Feisbuke pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, kuria remiasi UNIAN.

„Valstybė agresorė parengė dar vieną specialiąją informacinę operaciją, siekdama diskredituoti Ukrainą ir jos karinę-politinę vadovybę“, – sakoma pranešime.

Bendromis Ukrainos žvalgybos bendruomenės pastangomis gauta informacijos, kad Rusijos socialinio projektavimo agentūra pradėjo naują Ukrainos karinės vadovybės ir valstybės veikėjų diskreditavimo kampanijos etapą.

„Parengta daug provokacinių publikacijų, kurios, autorių sumanymu, turėtų suversti atsakomybę už Kachovkos HE užtvankos susprogdinimą Ukrainai ir sudaryti prielaidas politinei krizei“, – rašoma žvalgybos pranešime.

Publikacijų pavadinimai yra vadinamojo antraštinio masalo pobūdžio, juose pateikiami tiesioginiai kaltinimai Ukrainos karinei-politinei vadovybei ir prezidentui.
Rusijos informacinės kampanijos tikslas – skleisti melagienas:

„Tu niekam neatiteksi! Praradęs viltį, kad galimas puolimas bus sėkmingas, Zelenskis perėjo prie išdegintos žemės taktikos, bet ji nukreipta prieš savo liaudį”;
„Užtvankos susprogdinimas turi „nuplauti“ Zelenskį“;

„Zelenskis daro viską, kad nebebūtų „savas niekšas“;

„Užtvankos susprogdinimas nuskandins Zelenskį ir Ukrainą“.

„Po kiekvienu straipsniu neva Ukrainos ir užsienio skaitytojų vardu bus skelbiami komentarai iš netikrų paskyrų. Jie turėtų sukurti „gyvos“ diskusijos įspūdį ir įtraukti į svarstymą realius interneto vartotojus“, – pažymi Vyriausioji žvalgybos valdyba.

Šio projekto biudžetas – apie 6 mln. dolerių, ir jis gali dar išaugti.

Kaip anksčiau buvo pranešta, birželio 6-osios naktį Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos HE, sukeldama didelę ekologinę katastrofą.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: