Vaizdo įrašo kadras

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad Ukraina neatakavo Rusijos prezidento rezidencijos Kremliuje ir paties Putino ir palieka jį tarptautiniam tribunolui.

Jis tai pareiškė trečiadienį per bendrą prezidentų ir Šiaurės Europos šalių viršūnių susitikimo dalyvių spaudos konferenciją Helsinkyje, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes neatakuojame nei Putino, nei Maskvos. Mes kovojame savo teritorijoje ir giname savo kaimus ir miestus. Mes neatakavome Putino. Paliksime tai tribunolui”, – sakė Ukrainos prezidentas.

Anot jo, dėl ginklų trūkumo Ukraina negali jų „bet kur naudoti“.

Paklaustas, kodėl Rusija griebiasi tokių kaltinimų ir metodų, V. Zelenskis pareiškė manąs, jog Putinas nebeturi kuo motyvuoti savo visuomenės, kad galėtų siųsti savo piliečius į mirtį.

„Viskas labai paprasta. Rusija neturi pergalių. Jis (Putinas) nebegali motyvuoti savo visuomenės ir negali tiesiog siųsti savo kariškius į mirtį. Jis neturi pergalių, antroji pasaulio armija mūšio lauke pralaimėjo… Jie gavo mūsų atkirtį. Dabar jam reikia bent kaip motyvuoti žmones, kad šie eitų į priekį“, – sakė prezidentas.

Anot jo, Rusija pralaimėjo šį karą – kaip valstybė, ir dabar Putinui tenka griebtis visokiausių manipuliacijų.

„Dabar jis turi ką nors daryti: pasikėsinimai, dronai, kažkokios mūsų žąsys, kurios juos bombardavo. Jie nuolat kažką sugalvos”, – įsitikinęs V. Zelenskis.

Kartu jis pažymėjo, kad viską galima išspręsti kur kas paprasčiau – Rusija tiesiog turėtų išvesti savo kariuomenę iš Ukrainos.

„Viskas išsprendžiama paprasčiau. Nereikia nieko gąsdinti, nereikia naudoti ginklų – tereikia palikti mūsų teritoriją, kurią pripažįsta absoliučiai visos šalys. Tai būtų kur kas lengviau nei griebtis kažkokių manipuliacijų“, – pabrėžė Ukrainos vadovas.

Anksčiau Rusijos prezidento spaudos tarnyba pranešė, kad buvo užkirstas kelias mėginimui smogti Kremliui bepilotėmis skraidyklėmis.

Kremlius šį incidentą laiko „suplanuota Ukrainos teroristine akcija ir pasikėsinimu į Rusijos Federacijos prezidentą Pergalės dienos išvakarėse“.

Trečiadienį buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paragino „fiziškai pašalinti“ Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, prieš tai Maskvai apkaltinus Kyjivą dronais užpuolus Kremlių.

„Po šiandienos teroristinio išpuolio neliko jokių kitų pasirinkimų kaip tik fiziškai sunaikinti Zelenskį ir jo kliką“, – pareiškė D. Medvedevas, Maskvai užpuolus Ukrainą garsėjantis vis karingesniais pareiškimais.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: