Vladimiras Putinas / Pixbay.com archyvo nuotr.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dažnai demonstruoja savo puikią formą. Kita vertus, savo pirmąją vakcinaciją nuo Koronaviruso jis traktuoja kaip valstybinę paslaptį.

„Prezidentas jau pasiskiepijo nuo koronaviruso“, – sakė Rusijos atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Vladimirui Putinui viskas gerai. „Iškart po skiepo jis turėjo normalią, pilną darbo dieną“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

Prieš tai daugelis Rusijoje buvo nustebę, kad Putinas, kuris nėra kuklus ir net važiuodamas pas gydytoją gali apnuoginti krūtinę, skiepydamasis elgiasi taip droviai. – „Jam tai nepatinka“, – tarė Peskovas. „Prezidentas niekada nebuvo viešų skiepijimų šalininkas.“. Net valstybinė žiniasklaida buvo nusivylusi ir teigė, kad nuotraukos pasako daugiau nei žodžiai.

Rusai labai skeptiškai vertina skiepus

Putino vakcinacija yra plačiai diskutuojama Rusijoje. Iš pradžių prezidentas dvejojo dėl skiepo, tada pareiškė, kad Rusijos vakcina „Sputnik V“ nėra patvirtinta jo amžiui – jam 68 metai. Po to vaistas buvo patvirtintas vyresniems nei 60 metų žmonėms. Tuomet buvo sakoma, kad skiepas neatitinka Putino „skiepijimosi plano“. Pirmadienį jis netikėtai paskelbė, kad antradienį jis jau bus paskiepytas.

Nors žinomiausia iš trijų Rusijos vakcinų „Sputnik V“ dabar patvirtinta 56 šalyse, daugelis rusų vakcinaciją verina kritiškai. Remiantis neseniai atlikta apklausa, mažiau nei trečdalis žmonių nori pasiskiepyti. Vadovaujantis oficialia informacija, tik 4,3 milijono žmonių yra aprūpinti visais reikalingais skiepais – tai yra šiek tiek mažiau nei trys procentai milžiniškos imperijos gyventojų.

Pranešęs visuomenei, kad skiepysis, Putinas apibūdino „Sputnik V“ kaip geriausią vakciną pasaulyje. Jo atstovas spaudai Peskovas nepateikė informacijos, kuria vakcina buvo paskiepytas prezidentas. „Visos trys vakcinos yra saugios ir patikimos.“- anksčiau sakė Peskovas.

Kiti šalių lyderiai nebuvo tokie kuklūs kaip Putinas. Nesvarbu, ar JAV prezidentas Joe Bidenas, ar Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu, ar Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, jie visi buvo viešai paskiepyti nuo koronaviruso.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: