© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, jog nėra priežasčių pulti į neviltį dėl Graikijos, nors įspėjo, kad Europos Sąjungos viršūnių susitikime ketvirtadienį sprendimas dėl šios šalies skolų krizės nebus rastas.

“Jei žiūrėsime į tai, ką pasiekėme kelyje į Europos Sąjungą, nematau jokios priežasčių nuleisti rankas ar pulti į neviltį. Priešingai”, – sakė A.Merkel kreipimesi į Vokietijos parlamentą, kurį paskelbė prieš viršūnių susitikimą Briuselyje.

“Visiškai aišku, jog negalima laukti, kad sprendimas bus rastas šį vakarą Briuselyje ar pirmadienio vakarą”, – sakė A.Merkel, turėdama galvoje kitą savaitę Berlyne numatytą jos susitikimą su Graikijos vyriausybės vadovu Aleksiu Cipru (Alexis Tsipras).

Tačiau “aš dalyvauju derybose – ir šiandienos, ir pirmadienio, ir daugelyje kitų vadovaudamasi nuostata, kad iš nuomonių skirtumų gali atsirasti vieninga pozicija”, sakė kanclerė.

“Vokietija pasirengusi” atlikti savo vaidmenį to siekiant, aiškino ji.

Tačiau Graikijai “teks eiti sunkiu keliu”, pabrėžė A.Merkel.

Ketvirtadienį prasidedančiame dviejų dienų ES viršūnių susitikime A.Cipras prašys kolegų iš kitų Bendrijos valstybių pervesti Atėnams gyvybiškai būtinų lėšų, kad padėtų jo skolų slegiamai šaliai išvengti gresiančio grynųjų pinigų stygiaus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: