© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos pietiniame Volgogrado mieste viename troleibuse pirmadienį nugriaudėjusio sprogimo labiausiai tikėtina priežastis – teroro išpuolis, pareiškė Nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK).

“Viena iš tikėtinų versijų yra troleibuso salone padėto sprogstamojo užtaiso detonacija”, – sakoma NAK pranešime, kurį išplatino naujienų agentūra “Interfax”.

NAK operacijų štabo viršininkas į incidento vietą išsiuntė Federalinės saugumo tarnybos (FSB), Vidaus reikalų ministerijos ir Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnus. Sprogimo vietoje gatvės buvo uždarytos, o tyrėjai ir FSB sprogmenų ekspertai aiškinasi šio incidento aplinkybes.

Galingas sprogimas visiškai sunaikino troleibuso korpusą, o padaryta žala rodo, kad sprogmuo veikiausiai detonavo salono centre, sakė incidento vietoje esantis vienas televizijos “Rossija 24” korespondentas.

“Troleibuso langų ir sienelių visiškai neliko; karkasas sunaikintas. Sprogstamasis užtaisas buvo padėtas kažkur šios transporto priemonės viduryje”, – nurodė žurnalistas.

Pasak jo, įvykio vietoje matosi gulintys žuvusiųjų palaikai, kuriuo sprogimo banga išmetė iš troleibuso.

Tiesioginio eterio reportaže korespondentas sakė, kad sprogimas driokstelėjo 15-ojo maršruto troleibuse, važiavusiame iš vieno Volgogrado “miegamojo” rajono į centrą. Tragedija įvyko per rytinį eismo piką, kai žmonės važiavo į darbą, o troleibusas buvo sausakimšas, sakė “Rossija 24” reporteris.

Incidento liudininkai sakė, kad sprogimo trenksmas girdėjosi už kelių kilometrų. Per nelaimę žuvo penkiolika žmonių, sužeistųjų skaičius dar auga.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: