visaginocountry.lt archyvo nuotr.

Kaubojaus skrybėlė. Barzdotas dėdė. Šieno kupeta. Glėbyje priglausta gitara. Mergina kampe apkabinusi smuikelį. Džinsinės kelnės. Istorija apie jaunąjį Džo, vakarais melžiantį karves žaliame, kalnuotame, kvapą gniaužiančiame Kolorade, štai vieną kartą grįžtant namo sutinkantį žaviąją Meri.

Nereikia būti telepatu ar protmušių čempionu, kad šiuos įvaizdžius susietum vienu žodžiu: kantri. Ir kokia ta lietuviškoji kantri kultūra, jei ne ją visaip kaip puoselėjantis ir metai iš metų ne tik primenantis apie jos egzistavimą, bet ir sukuriantis pašėlusią skrybėlių, kaubojiškų akordų ir yyyyha fiestą – Visagino Country festivalis?

Jei 1991 m. buvo neaišku, ar festivalio idėja galės materializuotis dėl kunkuliavusios politinės aplinkos, tai 2020 m. koją kišo ne kas kitas, kaip COVID-19. Visgi sprendimas buvo priimtas kasmetinį tarptautinį festivalį organizuoti – šiaip ar taip dėl pasirinktos muzikinės krypties jis (festivalis) Lietuvoje ir nepritraukia kritinės masės. Čia susirenka kantri, bliuzo, alternatyvos ir amerikietiškos kultūros fainai. Bei, suprantama, Visagino ir aplinkinių rajonų gyventojai.

Nėra to blogi, kas į gera neišeitų – sako liaudies išmintis. Antrina ir festivalio organizatoriai. Dėl COVID užstrigę Europoje, festivalyje pasirodys JAV atlikėjai – Doug Atkins, Paul Cataldo, Simply Rednecks. Išgirsime ir lietuviams iš muzikinio projekto jau žinomą atlikėją iš tolimosios Malaizijos –Sherman Tan, propaguojantį kantri stilių jau dvidešimt metų. Kompanija palaikys ir latvių grupė Johny Salamander. O štai iš D. Britanijos prisijungs kylantis muzikantas Danny McMahon.

Kalbant apie lietuvių atlikėjus, bus proga paklausyti tarp skirtingų žanrų nardančių ir prie festivalio programą paderinusių Vigilijus Jutas ir Blues Makers, Siga ir Rob Acoustic Duo. Taip pat ant scenos lips Li Jan, Gintarė Zenkevičiūtė, SEPA Asorti, bei kaip gi tokiame renginyje galima apsieiti be maestro Virgio Stakėno? Lietuvos kantri tėvui kompaniją palaikys du vyrukai, o kartu jie visi pasivadino Stakėnas 3iO. Neužmiršti ir jaunieji kūrėjai – jie atidarys šeštadienio programą su projektu „Kantri viltys“.

Be festivalio itin rekomenduoju apeiti vaizdingą kontrastais spinduliuojantį Visagino miestą, kuriame rasi ir pušų, ir ežerų, ir gelžbetonio, ir įvairių tautybių gyventojų. Gerai išlikę tarybiniai reliktai, susimaišę su šiandienio gyvenimo realijomis, daro Visaginą įvairiais aspektais išskirtinį.

Taigi daug nesukdami galvos išsitraukite džinsus ir ilgaaulius batus, nusiteikite neįmantriems, bet savitai atliekamiems akordams ir artėjantį penktadienį-šeštadienį (08 21 – 08 22) praleiskite tarp pušų įsitaisiusiame Visagino Country festivalyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: