Savaitės pradžioje paskelbus apie pasaulinės populiariosios muzikos superžvaigždės Dua Lipa koncertą Lietuvoje, tarp dainininkės gerbėjų kilo didelis ažiotažas. Jau dabar žinoma, kad Dua Lipa gastrolių „Future Nostalgia” šou birželio 21-ąją dieną vyks pilnutėlėje „Žalgirio” arenoje Kaune. Penktadienį, vos pradėjus viešą prekybą, visi bilietai į vienintelį Dua Lipa koncertą Baltijos šalyse buvo išpirkti per pusę valandos. Koncertinį turą dainininkė pradės koncertais Didžiojoje Britanijoje. Viso Europoje Dua Lipa surengs 35 pasirodymus, tarp jų ir kitų metų vasarą Lietuvoje vyksiantis šou.

„Labai džiaugiuosi galėdama vėl vykti į gastroles ir pamatyti savo angelus asmeniškai! Kaip nuostabu, kad mes vėl visi šoksime ir švęsime kartu”, – savo gerbėjams Lietuvoje sakė Dua Lipa. „Kai kūriau albumo „Future Nostalgia” dainas, įsivaizdavau, kaip jos skambės naktiniuose klubuose, kuriame šoksime su savo draugais. Labai džiaugiuosi, kad mano fantazija pagaliau išsipildys. Nekantraudama laukiu, kada savo dainomis galėsiu pasidalinti su jumis!”.

Vienintelį Dua Lipa koncertą Baltijos šalyse, kuris vyks Lietuvoje, pradės kita žinoma muzikos žvaigždė – „Grammy” apdovanojimui nominuota garsi Švedijos dainininkė Tove Lo.

Kosovo albanų šeimoje Londone gimusi Dua Lipa mokėsi Sylvia Young teatro mokykloje. Kai mergaitei sukako 13 metų, jos šeima grįžo į Kosovą, tačiau po dvejų metų Dua Lipa vėl atsidūrė Didžiojoje Britanijoje, kur ketino tapti dainininkę. Pradžioje ji atlikdavo kitų garsių alikėjų dainų versijas ir keldavo jas į „YouTube” kanalą. Netrukus ją pastebėjo topmodelių agentūra „Next Management”, su kuria Dua Lipa pasirašė kontraktą.

Pirmąją savo kurtą dainą „Lions & Tigers & Bears” Dua Lipa į muzikos platformą „SoundCloud” įkėlė 2012-aisiais. Ši daina patraukė žinomos dainininkė Lana Del Rey vadybininkų dėmesį. Netrukus jie Dua Lipa suvedė su amerikiečiu muzikos prodiuseriu Emile Haynie, kuris bendradarbiauja ne tik su Lana Del Rey, bet ir su Bruno Marsu bei FKA Twigs.

Debiutinis Dua Lipa singlas „New Love” pasirodė 2015-aisiais ir sulaukė didelės sėkmės. Tais pačiais metais dainininkė išleido antrąjį singlą „Be The One”, o po metų Dua Lipa buvo atrinkta į prestižinį kasmet skelbiamą „BBC Sound” sąrašą, kuriame atsiduria didžiausias viltis teikiantys jauni ir karjerą pradedantys debiutantai.

Debitiutiniame atlikėjos albume „Dua Lipa”, kuris buvo išleistas 2017-aisiais, gerbėjai rado ne tik ankstesnius singlus, bet ir plačiai išpopuliarėjusias dainas „New Rules” ir „IDGAF”. Albumas buvo parduotas platininiu tiražu ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Sėkmė buvo tokia didelė, kad Dua Lipa tapo tikra „BRIT Awards” rekordininke – ji yra pirmoji atlikėja moteris, nominuota net penkiose kategorijose. Dviejose iš jų laimėjo – Dua Lipa atiteko „British Female Solo Artist” ir „British Breakthrough Act” apdovanojimai.

2018-aisiais metais Dua Lipa bendradarbiavo su elektroninės muzikos atstovu Calvin Harris. Bendras jų singlas „One Kiss” britų salose tapo hitu Nr. 1. Populiariausių dainų sąrašo viršūnėje duetas išsilaikė net 8 savaites – šis hitas tapo perkamiausiu 2018-ųjų metų singlu Didžiojoje Britanijoje. Taip pat, su Dua Lipa itin populiarią bendrą dainą „Electricity” įrašė prodiuserių Marko Ronsono ir Diplo duetas „Silk City”.

Pristatydama antrąjį albumą „Future Nostalgia”, Dua Lipa sakė: „Norėjau įrašyti albumą, kurį klausant jaustume nostalgiją, tačiau jo skambesys būtų šviežias ir futuristinis”. Įkvėpta tokių atlikėjų, kaip Kylie Minogue, Madonna, „OutKast” ir Gwen Stefani, dainininkė albumą „Future Nostalgia” išleido 2020-ųjų kovo mėnesio pabaigoje. Dideliais hitais tapo singlais išleistos Dua Lipa dainos „Don’t Start Now”, „Levitating”, „Physical”, „Break My Heart”, „We’re Good” ir „Hallucinate”. Metų pabaigoje paaiškėjo, kad Dua Lipa įrašas „Future Nostalgia” buvo trečias perkamiausias 2020-ųjų albumas pasaulyje.

Neabejotinai viena karščiausių muzikos pasaulio jaunųjų atlikėjų Dua Lipa, išleidusį daugybę singlų, geriausiai parduodamų albumų ir laimėjusi tarptautinių muzikos apdovanojimų, yra ne tik dainininkė ir dainų autorė. Šiandien ji – kultūros kūrėja, visuotinių iniciatyvų ambasadorė, filantropė, nuomonės formuotoja, feministė ir mados dizainerė, kurios kuriamas šou žavi milijonus muzikos mylėtojų visame pasaulyje.

Dua Lipa gastrolių „Future Nostalgia Tour” koncertą Lietuvoje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva”, šiemet surengsiantis du „Daddy Was A Milkman” lietuviško albumo pristatymus Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kitų metų pradžioje vyksiantį „TikTok” sensacijos Nathan Evans pasirodymą, Stingo pasaulinių gastrolių „My Songs” koncertą, elektroninės muzikos žvaigždžių dueto „Disclosure” šou, nepakartojamą retro muzikos garsenybių „Postmodern Jukebox” pasirodymą, dueto „8 kambarys” didžiausią karjeros koncertą, legendinės airių grupės „Clannad” atsisveikinimo koncertą, pirmąkart mūsų šalyje koncertuosiančio elektroninės muzikos atlikėjo Elderbrook pasirodymą, kritikų liaupsinamo britų atlikėjo Jake Bugg koncertą, airių muzikos divos Róisín Murphy šou, žinomos britų grupės „Fink” koncertą, legendinių grupių „Whitesnake” ir „Europe” dvigubą roko šou, amerikiečių roko atlikėjo Alice Cooper koncertą, siautulingųjų „Gogol Bordello” šou, muzikos ikonos Iggy Pop koncertą ir romantiškų dainų atlikėjo Passenger pasirodymą Trakų pilyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: