Organizatorių archyvo nuotr.

Neseniai duetas „Sielos Ūsai“ pasidalino nauju dainos „Jūra“ vaizdo įrašu. Žodžių dainoje – nedaug, tačiau kiekvienas jų, kaip ir visa dueto kūryba, skamba lyg jautriausia poezija. Pristatydama naujus garsus ir vaizdus, atlikėjų pora kviečia į balandį vyksiantį turą „Kur tu?“ per Lietuvos koncertų sales Vilniuje, Klaipėdoje, Kėdainiuose, Molėtuose. Pirmas koncertas jau balandžio 15 d. 19 val. vyks Teatro klube, Kaune.

„Gyvenimo jūra paskutiniu metu man kaip niekad juntama. Pirmyn – atgal, pirmyn – atgal. Šokame begalinėj jūroj, taškome vienas kitą, neriam ir išneriam, kartais skandindami vieni kitus ­– kartais ištraukdami“, – mintimis apie gyvenimo įkvėptą kūrinį dalinasi dueto balsas Vytautė.

Kūrinys „Jūra“ užfiksuotas duetui koncertuojant „InTegra House“ erdvėje. Muzikantų pora čia pasirodė tarptautiniame džiazo projekte „Sound & Motion in Jazz”. Padedant video operatoriui Martinui Kazlauskui bei garso režisieriui Arturui Beliauskui, gyvo pasirodymo metu jie įrašė vieną jausmingiausių savo dainų.

Du profesionalūs džiazo muzikantai „Sielos Ūsų“ grupės branduolį subūrė prieš keletą metų. Dabar stipraus ir spalvingo balso savininkė Vytautė Pupšytė bei išraiškinga Lietuvos muzikinė figūra – Vytis Smolskas ketina žengti svarbų žingsnį bendram kūrybiniam kely ir pagaliau įrašyti albumą. Kaip sako jie patys: „Šią akimirką „Sielos Ūsai“ skęsta dainose, kurios neišleistos neleidžia ramiai gyventi naujoms dainoms.“

Sielos usai

Sielos ūsai. © M. Dažickaitės nuotr.

Grupės koncertų istorijoje įprasta matyti būrį pritariančių muzikantų. Tačiau naujame ture „Sielos Ūsai“ klausytojus kviečia artimesniam susitikimui ir scenoje pasirodys tik dviese. Kiekvienas į koncerto salę atėjęs gerbėjas turės progą ne tik iš arti pajusti dueto muzikinius bangavimus, bet ir prisidėti prie būsimo albumo įgyvendinimo. Įamžinti save akimirkoje – apie tai ir yra pavasarinis grupės turas po Lietuvą – teigia atlikėjai ir pastebi: „Šis mūsų koncertų ciklas yra apie tą akimirką, kai stabdai viską ir nustoji būti dalimi to, ko negali pakeisti. Tiesiog būni savimi.“

Norintys pakutenti subtiliausius savo sielos kampelius ir dalyvauti gimstant pirmajam muzikinės poros „kūdikiui“ balandžio 15 dieną 19 val. laukiami koncerte Teatro klube, Vilniaus g. 22, Kaune. Bilietus platina Tiketa.

Bilietai į koncertą Kaune: http://www.tiketa.lt/LT/duetas_sielos_usai_14567

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: