Garbanotas Bosistas / Organizatorių archyvo nuotr.

Su pavasariu į Kauną atvyksta ir nauja grupės „Garbanotas Bosistas“ vinilinė plokštelė „Room for You“. Gruodį albumą pristatę Vilniuje, atlikėjai į kitus turo koncertus leidosi tik prasidėjus pavasariui. Kovo 31 d. pasirodymas Kauno muzikiniame klube „Largo“ bus paskutinė „Room for You“ stotelė Lietuvoje.

Chaotiškai darnus, nutinkantis, mišraininis ir man gražus (čia – kaip būdvardis)“, – tokius apibūdinimus devynių dainų albumui lipdo pats „Garbanoto Bosisto“ vokalistas Šarukas Joneikis.

Įrašėm devynias dainas, reikėjo visai daug laiko, kad jos visos susidėtų į vieną istoriją. Kai kurie tekstai ar melodijos stalčiuose gulėjo kokius 5 metus. Atrodo, gal pritrūksta drąsos imti ir iškart ištraukt juos dienos švieson, tada lauki, kol dienos ir naktys susidėlios taip, kad tų tekstų ar dainų prireiks, jog išbūtum“, – apie „Room for You“ turinį pasakoja grupės gitaristas Mantas Joneikis.

Pasiilgom Kauno. Nekantraujam pamatyti, kaip Kaunas pasiilgo mūsų“, – sako „Garbanotas Bosistas“, į laikinąją sostinę atvyksiantys su pilnu bagažu naujojo „Room for You“.

Išgirsti visus devynis jų naujo albumo kūrinius dar žiemą buvo galima visose skaitmeninėse platformose (spotify, itunes, deezer, bandcamp ir Pakartot). „Ymir Audio“ studijoje įrašytas ir kartu su (nepri)klausoma muzikos agentūra „Tilto namai“ išleistas albumas koncerto vakarą klausytojams bus pasiekiams ir apčiuopiamu – CD bei vinilo formatu.

Vinilą leidžiam labiausiai – dėl didelio viršelio. Antra, dėl ritualo kaip klausai muzikos, trečia – dėl garso. Ir kai pasaulyje išsitrins visi skaičiai, kaip per filmą „Bladerunner 2049“, vistiek galėtume paklausyt“, – plokštelės gimimo priežastis vardina Mantas.

Psichodelinį roką grojantis ketvertas alternatyvioje lietuviškoje scenoje sukiojasi beveik dešimt metų. Per tą laiką grupė ne tik sugrojo didžiausiose Lietuvos scenose, bet aplankė ir keliolika Europos šalių bei koncertavo svarbiuose Europos muzikos showcase festivaliuose.

Naujausias vaizdo klipas „Keep Me There“

Neseniai su aktualios skandinavų muzikos grupe „Liima“ pasirodęs ketvertas – Šarukas Joneikis, Mantas Joneikis, Kipras Pugačiukas ir Mantas Augustaitis – po koncerto Kaune turą tęs Baltijos šalyse. Albumas „Room for You“už Lietuvos sienų bus pristatytas balandžio 6 d. Talino muzikos savaitėje (Tallinn Music Week) bei balandžio 7 d. Rygoje.

Pačiupinėti „Room for You“ vinilą bei kompaktinį diską gyvai ir išgirsti visas jo dainas grupė kviečia šeštadienį, kovo 31 d. klube Largo (Vaistinės skg.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: