Mažųjų kauniečių pamėgti skaitymai su šunimi grįžta į Kauno Vinco Kudirkos
viešąją biblioteką. Šių skaitymų tikslas – padėti vaikams pamilti knygą ir skaitymą, suteikti jiems drąsos ir pasitikėjimo savimi. Šuo – puikus klausytojas, kuris nekritikuoja ir netaiso, o jau vien jo buvimas šalia ir kailiuko glostymas padeda vaikams atsipalaiduoti ir sieti skaitymą su maloniomis emocijomis.

Norintys lankyti skaitymus su šunimi kviečiami atvykti į įvadinį susitikimą, kuris vyks
spalio 17 d., šeštadienį, 12 val. bibliotekos „Berželio“ padalinyje, Taikos pr. 113B. Renginio
metu bus pristatomas projektas, kviečiama registruotis tolimesniems užsiėmimams, vaikai galėssusipažinti su terapiniais šunimis, kurie ir klausysis mažųjų skaitytojų. Į įvadinį susitikimą būtina išankstinė registracija el. paštu monika.straupyte@kaunas.mvb.lt . Vėliau skaitymai vyks dviejuose bibliotekos padaliniuose – „Berželio“ ir Dainavos, tad registruojantis bus galima pasirinkti sau patogesnę miesto vietą.

Įrodyta, kad vaikų skaitymas yra siejamas su geresniais mokymosi rezultatais,
aukštesniu raštingumo lygiu ir net sėkme ateities darbo rinkoje. Tad tokios skaitymo skatinimo iniciatyvos mažiesiems skaitytojams yra labai naudingos. Šuns buvimas ramina, mažina stresą, be to, terapinis šuo yra puikus klausytojas – jis niekada nekritikuoja, netaiso skaitančių vaikų, tad vaikai įgyja daugiau drąsos ir pasitikėjimo savimi. Jie pradeda lengviau reikšti mintis, atsipalaiduoja. Būtent dėl šios priežasties skaitymuose su šunimi nedalyvauja tėvai, tik vaikas, šuo ir šuns vedlys.

Skaitymų su šunimi užsiėmimai vyksta kartą per savaitę. Jie individualūs, kiekvienam
vaikui skiriamas laikas – 15 min. Skaitymai skirti 5–11 m. vaikams. Nors penkiamečiai ar
šešiamečiai dažnu atveju dar neskaito, tačiau vien pasakojant tai, ką mato paveikslėliuose,
jaučiamas toks pat teigiamas efektas.

Pasak projekto partnerio, Kaniterapijos klubo, prezidentės Vytautės Matusevičienės, šių
užsiėmimų tikslas nėra terapija. Tai taip pat nėra ir edukaciniai užsiėmimai, kurių tikslas –išmokyti vaiką skaityti. Skaitymai su šunimi turėtų įkvėpti vaikus pamilti knygą, skaitymas jiems turėtų sietis su teigiamomis emocijomis, kurias ir kelia jauki bibliotekos erdvė, šuns buvimas šalia, bendravimas su juo, kailiuko glostymas.

Skaitymų su šunimi projektas Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje pradėtas praėjusių metų gruodį, sėkmingai tęsėsi iki karantino, o nuo spalio 17-osios grįžta jau į du
bibliotekos padalinius.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: