© Mildos Kiaušaitės nuotr.

Slackline lietuviškai galėtų būti verčiama kaip „laisva juosta“, tačiau labiau tinkamas vertimas yra „vaikščiojimas juosta“.

Vaikščiojimas juosta arba Slackin‘imas yra veiksmas balansuojant ant plonos, tamprios medžiaginės juostos, kuri dažniausiai yra arti žemės ir pritvirtinta tarp dviejų medžių ar kokio kito tvirto pagrindo.

Užsiėmimas sugalvotas alpinizmu užsiimančių žmonių prieš maždaug 40 metų, šiuo metu yra ir sportas, ir menas kuris labai išpopuliarėjo per paskutinius 10 metų kuomet daugiau žmonių ėmė užsiimti šia veikla, socialinių tinklų pagalba pradėjo burtis bendruomenės bei buvo ištobulinta juostų bei jos įsirengimo technologija.

Šiandien nereikia papildomų įrankių norint išsitempti juostą patiems, tereikia pradinės įrangos, poros medžių ir jūs jau pasiruošę pajusti tai, ką dažniausiai esatę matę tik cirke. Vaikščiojimas juosta gali būti puikus šeimos užsiėmimas arba tuo pačiu ir sportas kuris stiprina visus vidinius raumenis bei lygsvarą.

Slackline sessions in Kaunas komanda kviečia į savo organizuojamas nemokamas treniruotes Kaune ir siūlo visiems išbandyti šį įdomų ir smagų užsiėmimą jau šį ketvirtadienį, miesto centre – parkelyje šalia Lietuvos Valstybinio Muzikinio teatro nuo 18 iki 21 val.

U4

© Mildos Kiaušaitės nuotr.

U2

© Mildos Kiaušaitės nuotr.

u1

© Mildos Kiaušaitės nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: