Kaunas.lt archyvo nuotr.

Jaunimo eisena, įvairūs koncertai ir atgimsiantys istoriniai personažai – tai svarbiausi Kaune vyksiančių Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginių akcentai. Planuojama, kad šventiniuose Vasario 16-osios renginiuose apsilankys daugiau nei 10 tūkst. kauniečių.

Šiemet Kaunas Valstybės atkūrimo akto pasirašymo datą sutiks su daugybę mieste vyksiančių renginių, kurie trumpam grąžins visus į tą dieną, kai dvidešimt iškiliausių Lietuvos vyrų iškilmingai visam pasauliui paskelbė, kad ši nedidelė, tačiau stipri ir drąsi valstybė – laisva.

Nuo ankstyvo ryto mieste vyks įvairūs renginiai, kurie trumpam leis prisiminti, įvertinti ir apsvarstyti, kas yra laisvė. 10 val. Kauno Kristaus Prisikėlimo ir Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčiose bus aukojamos mišios. Po jų per miestą nuvilnys jau tradicija tapusi jaunimo ir visuomeninių organizacijų eisena, kurią Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje pasitiks varpų muzika.

Vidurdienį, 12 val., Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vyks iškilminga Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, jaunesniųjų karininkų kursų vadų priesaikos, gėlių padėjimas prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo. Ceremoniją vainikuos Veronikos Povilionienės ir folkloro ansamblių „Kupolė ir „Gadula“ koncertas.

14 val. Istorinės Prezidentūros sodelyje vyks teatralizuotas susitikimas su istoriniais personažais bei retro muzikos koncertas, kuriame koncertuos Sandra Lebrikaitė, Žanas Voronovas, Kristina Dabravolskaitė (akordeonas) ir ansamblis iš Gruzijos „Adilo“.

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre 15 val. Kauno miesto meras Santakos garbės ženklais už nuopelnus Kaunui ir Lietuvai apdovanos aštuonis asmenis. Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos renginius Kaune vainikuos koncertas, nuo 17 val. vyksiantis Istorinės Prezidentūros sodelyje. Dalyvaus grupė „Rondo“.

Visą renginių programą galite rasti čia: http://www.kaunas.lt/renginiai/lietuvos-valstybes-atkurimo-dienos-renginiai/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: