Lauros Baltkojytės nuotr.

Liepos 6-ąją, penktadienį nuo 10 val. iki 16 val. Kaune, Laisvės alėjos pabaigoje (ties 103 namu) vyksiančio festivalio „L6“ organizatoriai jau suplanavo 28 nemokamas ekskursijas, skirtas kauniečiams ir miesto svečiams.

Iš anksto į jas registruotis nereiks – liepos 6-osios rytą rengiamas festivalis „L6“ vyks “gyvosios eilės” principu.

Jei pritruktų vietų, organizatoriai turi galimybę atvykusiems į „L6“ paviljoną (ties Laisvės alėjos, Vilniaus ir Šv. Gertrūdos gatvių ir Savanorių prospekto sankirta) surengti ir papildomų ekskursijų.

Galima bus rinktis ir trumpus „ekskursus“, ir ilgesnius pasivaikščiojimus

Tradiciškai, vienas iš siūlomų ekskursijų formatų – tai ekskursas, arba galimybė per 45 minutes susipažinti su pastatu „iš vidaus“.

Šių metų festivalis unikalus tuo, kad ekskursų metu bus galima iš vidaus pamatyti ne vieną žymią Kauno gimnaziją – Jono Jablonskio, Saulės, o taip pat buvusią Žydų realinę– dabar Juozo Naujalio muzikos gimnaziją.

Festivalio metu bus galima iš naujo atrasti Ugniagesių rūmus, Pacų šeimos / Siručio rūmus (dabar čia veikia Maironio Lietuvių literatūros muziejus), laiko pokyčius stebėsime išskirtinėse ekskursijose Kauno Muzikiniame teatre.

Privačias ir paprastai neprieinamas Kauno modernizmo erdves kviesime pažinti žymiajame Mozės Pasvianskio ir Giršo Kliso name Vytauto prospekte.

thumbnail_L6 foto Laura Baltkojyte_Dominikonu baznycia

Lauros Baltkojytės nuotr.

 

Teminės festivalio ekskursijos šiais metais pakvies ir į Kauno Senamiestį, ir į Naujamiestį – pavyzdžiui, prisiminti šiemet 30-metį švenčiančios Sąjūdžio vasaros ir Roko maršų istoriją.

Kauno modernizmo architektūra – gestų kalba

Susipažinti su žymiausiais Kauno modernizmo pastatais specialioje ekskursijoje „Kauno modernizmas: įžanga“ kurčiųjų bendruomenės narius pakvies gidas Paulius Jurjonas. Ekskursijoje bus pirmą kartą gestų kalba pristatyti vertingiausi Kauno tapatybės ženklai: Centrinis paštas, taupomųjų kasų rūmai ar Vatikano nunciatūros pastatas.

Apie norą dalyvauti šioje ekskursijoje žmones su klausos negalia kviečiame rezervuoti vietas ekskursas@gmail.com.

Projektą finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: