Organizatorių archyvo nuotr.

Tęsdama judesio ir šokio dirbtuvių ciklą, Judesio Laboratorija Kaunas šįkart pristato kūrybiško judėjimo dirbtuves “Escape Body” su šokėja ir choreografe Vilma Pitrinaite! Laukiame besiregistruojančių, susitikime judesyje!

APIE DIRBTUVES
Kūno paruošimo technikoje ir kūryboje taikau dinaminės meditacijos principus bei kovos menų praktikas. Šių įrankių visumą pavadinau „Escape body“ – kvietimu pabėgti nuo kūno apribojimų, įgimtų ar įsikalbėtų “defektų” – nelankstumo, blogos koordinacijos ar atminties. Technika lavina kūrybiškumą, suteikia judesiui spontanišką, organišką pradą, o pat taip turi gerą energetinį ir emocinį užtaisą. Kiekvienas gali joje atrasti tai, ko jam reikia tuo metu ir kas jam leistų tobulėti mėgaujantis šokiu. Mokysimės mokytis stebėdami save, atsipalaidavę, judesiai padės tekėti energijoms kūne ir peržengti jo barjerus. Šoksime, kol įvyks energijos virsmas ir pats intensyviausias judejimas taps lengvu, įkvepiančiu, neišsenkančiu. Kai mintys ir ego menksta – gimsta šventė ir džiaugsmas. Tegul jie lieka ir po seminaro, visą laiką.
—————————————————————-

APIE DIRBTUVIŲ LEKTORĘ
Vilma Pitrinaitė, buvusi „Auros“ šokėja, studijavo šokį ir choreografiją Prancūzijos šokio centruose Tulūzoje ir Montpeljė, režisūrą Strasbūro Nacionalinio teatro mokykloje. Studijų metu kartu su dramaturgu Thomas Pondevie ji įsteigė kompaniją We cie. Pirmas kompanijos projektas, kuriame persipynė Ivano Viripaevo tekstas ‘Deguonis’ ir baleto Gulbių Ežeras motyvai, buvo išrinktas dalyvauti prestižiškiausiuose jaunųjų kūrėjų festivaliuose JT14, Paryžiuje ir festivalyje Premières, Strasbūre, o „Miss Lietuva“ laimėjo kelialapį į festivalį Spring Forward 2015, organizuojamą europinės šokio platformos Aerowaves, buvo nominuotas geriausiam sezono pasirodymui teatre Confluences, Paryžiuje, parodytas daugumoje Europos šalių ir JAV. 2015m. Vilma pastatė spektaklį „Pandora“ šokio teatrui „Aura“. „Somaholidays“ – tarptautinis projektas su dviem lietuvių šokėjais Mantu Stabačinsku ir Dariumi Stankevičiumi jau pristatytas Belgijoje bei Prancūzijoje ir įtrauktas į Suzanne Dellal centro Izraelyje programą. Kito jos spektaklio „MATCH“ ( duetas su Emilie Gastineau/USA ) premjera numatoma 2019 m. Briuselyje, „Naujojo Baltijos Šokio’19“ OFF programoje ir POST galerijoje Kaune. O rugsėjį festivalyje ‘Platforma’ įvyks Vilmos pastatymo kartu su Šeiko šokio teatru premjera.
—————————————————————-
DATA: 2019 METŲ KOVO 16-17 DIENOS
DIRBTUVIŲ LAIKAS (abi dienas): 10:30 – 15:30

DIRBTUVĖS VYKS ADRESU:
Kauno kultūros centras, III aukštas, 302 SALĖ
Vytauto pr.79/Kęstučio g.1, Kaunas

RENGINYS MOKAMAS.

Norintiems dalyvauti dirbtuvėse reikalinga išankstinė registracija (iki kovo 15 dienos): http://bit.ly/2SbkVz5

DAUGIAU INFORMACIJOS apie dirbtuves:
El. paštu: mlab.kaunas@gmail.com

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: