flickr.com/photos/positivusfestival archyvo nuotr.

Kaunozinios.lt kolektyvas jau ne vienerius metus būdamas Positivus trijų dienų trukmės muzikos ir įvairių kitų šiuolaikinių pramogų festivalio, vykstančio nuo 2007 m., informacinis partneris Lietuvoje, primena lietuvaičiams, kad jau už poros gerų savaičių savo muzikos ištroškusius kūnus ir ypač ausytes galėsite maloninti vilnijančiais Positivus garsais.

Nuvykimas

Nepalikite ruošimosi paskutinėms valandoms prieš festivalį ir susiplanuokite nuvykimą iš anksto. Festivalis vyks tradicinėje vietoje: Salacgriva‘s Fisherman‘s park (Sporta street 6, Salacgriva; GPS koordinatės: 57.76759910000001 24.35229419999996. Kelionė automobiliu (kalbu iš asmeninės patirties) tikrai neprailgsta, ypač mėgaujamasi paskutiniu kelionės trečdaliu – Latvijos pajūriu. Kas geriau nei su gera kompanija smagiai sau keliauti kas valandėlę stabtelint pridegti vinies į karstą ar išmesti antiveryginės burnytės, pakvėpuoti visa nuimančiais pušų afrodiziakais?

Jei visgi nuosavas transportas mūsų hipsteriškai sielai yra tolimesnis nei dar vienas A. Sabonio kontraktas su Žalgiriu, ne bėda nuvykti ir alternatyviai, pavyzdžiui, su specialiai renginiui paruoštu autobuso reisu iš Vilniaus. Bilietą įsigyti galite čia. Na o jei netinka ir autobusas, tikriausiai, nesudėtingai rasite draugijos pageidaujančių ratuotų lietuvaičių pagrindiniame festivalio puslapyje feisbuke. Jei tuo metu būsite Rygoje ar dėl kažkokių priežasčių norite keliauti tik iki jos, jums ranką išties Positivus Express be sustojimų vežantis iki festivalio nuo prekybos ir pramogų centro Galleria Riga (Blaumana Street 10, Riga). Dar komfortablilesnis variantas nukakti į festivalį iš Rygos – naudotis Baltic Taxi paslaugomis.

28061042304_4f41fc79f0_z

flickr.com/photos/positivusfestival archyvo nuotr.

(Apsi)gyvenimas Positivus‘e

Turintys didesnę draugiją ir norėdami sutaupyti, galite įsigyti bilietą šešiems asmenims. Egzistuoja ir kitos bilietų variacijos: vienos dienos bilietas, VIP bilietas, bilietas be stovyklavietės.

Šiais metais pristatoma daugkartinio parkavimosi bilieto naujovė. Tai yra, su specialiu daugkartinio įvažiavimo į teritoriją bilietu, galėsite tapti tikrų tikriausiu festivalio Marku Polu, sukančiu ratus tarp festivalio, parduotuvės, degalinės, pajūrio, kavinės ar kur tik sugalvosite. Motociklų parkavimui taikomas mažesnis mokestis.

Stovyklavietės vartai atidaromi jau liepos 13, ketvirtadienį 17 val., ir bus atviri iki pirmadienio 16 val. Bet skubėti užsiimti vietos nebūtina, nes festivalio erdvė yra pakankamai didelė, ir vietos mašinai ar palapinei pastatyti tikrai nepritruks. Statant palapines renginio organizatoriai prašo atkreipti dėmesį į specialius markiravimo ženklus, skiriančius stovyklavietę į sektorius, nurodančius, kur turi būti paliktas laisvas takas palaikančiajam transportui, statyti palapines pakankamai arti viena kitos, bet kad kaimynui užtektų ir privačios erdvės. Na, žodžiu, logiško elgesio klasika.

28393855460_177187792b_z

flickr.com/photos/positivusfestival archyvo nuotr.

Festivalininkų patogumui erdvėje bus saugykla atsivežtiems reikmenims pasidėti, taip pat galimybė pasikrauti telefoną. Atsigaivinti rytais galėsite dušuose su privačiomis kabinomis. Kalbant apie maistą, dešrų ar veganiškų trapučių prisikrauti tikrai nebūtina, nes festivalis nebūtų festivalis, jei neturėtų įvairiausių vidinių maitinimo įstaigėlių, pasirengusių pozityviai nustebinti net išrankiausią gurmaną.

Galiausiai nepamiršti lieka ir tėveliai bei jų pūstažandžiai – šiais metais vaikai galės linksmintis nuosavoje vaikų saloje, kur įsitrauks į nykštukų, fėjų ir Amerikos čiabuvių pasaulį, žaidimus, ir galės užsiimti kitomis pramogomis.

Be įprastinio muzikinio šėlo Positivus išsiskiria kaip vienas gausiausių įvairių kitų pramogų teikėjų festivalio viduje, apie kurias galima daug rašyti, bet geriau jau kartą pačiam išbandyti ?

Muzika

Kadangi pakankamai išsiplėčiau, aprašinėdamas ūkinius festivalio reikalus, muzikinę būsimo Positivus apžvalgą skaitykite lygiai už savaitės. Kol kas galiu paminėti kelis išskirtinius atlikėjus: Pixies, Ellie Goulding, ALT-J, The Lumineers, Maximo Park ir kiti.

Iki greito.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: