Organizatorių archyvo nuotr.

Liepos 18-20 d. mažai ką be festivalio sakančiame Salacgrīvos miestelyje vyks didžiausiu Rytų Europoje tituluojamas Positivus festivalis, pirmą kartą save publikai pristatęs 2007-ais.

Festivalyje telpa pakankamai plati muzikinė skalė: indie, pop, electronica. Paprastai vadinamieji headliner‘iai pasirodo antrąją festivalio dieną, nors Positivus itin gyvybingas visas tris dienas. Be puikiai melomanams žinomų Kraftwerk, Ellie Goulding, FM Belfast, Elbow ar The Kooks, Positivus pasiūlys ir dozę lietuviškosios industrijos gaminių: festivalyje šėls Garbanotas bosistas, Freaks on Floor, Napo, Vaiper Despotin.

Festivalis išsiskiria ne tik rinktine muzika (pavyzdžiui, pernai minią iš proto išvarė Sigur Ros, anksčiau – Moby, Tiger Lillies, Muse), bet ir tiesiogiai interpretuojamu pozityvumu. Sunku ir palyginti su šiukšlinais narkomanų knibždėlynais, kurie dažnai ištinka Lietuvos „elitiniuose“ susibūrimuose. Huffingtonpost.com festivalį įvertino kaip ketvirtą tarp geriausių jaukių festivalių vykstančių šią vasarą.

Positivus festivalio lankytojas – tai drąsus intelektualus, hipsterių nesibaidantis, bet ir jų tėkmei nekeliaklupsčiaujantis muzikos gurmanas, pasiryžęs alternatyvią ir konvencinę muziką įvertinti pats, atsisakant muzikologų ir acto garintojų keliamo  triukšmo.

Susitikime Salacgrīvoje jau penktadienį. O, kas į festivalį nevyksite, laukite tolesnių žinių!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: