Giedrė Valavičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

Mano kūnas – mano tvirtovė. Todėl esu verta atrodyti taip, kaip noriu čia ir dabar“.

Tokia pagrindinė mintis skambės pirmą kartą Lietuvoje gruodžio 1 d. įvyksiančių plius dydžio stiliaus dirbtuvių metu.

Į stiliaus teorijos ir praktikos mokymus didesnes figūras turinčios moterys kviečiamos jau šį šeštadienį (gruodžio 1 d. 10 val.) „Textale“ studijoje (T. Ševčenkos g. 16i, Vilniuje).

Plius dydžio figūrų moterys iš įvairių pasaulio kraštų socialiniuose tinkluose drąsiai demonstruoja drabužių derinius, suvaldančius spalvas, raštus, siluetus ir sluoksnius. Taisykles, kaip save sumažinti, paslėpti ar užmaskuoti, jos palieka užnugary.

Lietuvoje šis judėjimas dar tik žengia pirmuosius žingsnius, bet jau turi nemažai sekėjų.

Visuomet norėjau padaryti dirbtuves, kuriose plius dydžio figūras turinčios moterys jaustųsi svarbios ir atrastų sau tinkamus bei įkvepiančius pavyzdžius. Todėl tiek teorinė medžiaga, tiek ir praktinė dalis bus skirtos susipažinti su pagrindais, kaip derinti drabužius ir formuoti asmeninį stilių plius dydžio figūrų savininkėms,“ – pasakojo iniciatyvos „Dydis nesvarbu“ autorė ir plius dydžio stilistė Giedrė Valavičiūtė.

Kasdien sutinku moterų, tikinčių, kad stilingai galės atrodyti tik tuomet, kai sulieknės arba grįš į studijų laikų formas. O taip pat ir tokių, kurios, nuo vaikystės būdamos pilnesnio sudėjimo, yra įtikintos, kad joms galima rengtis tik taip, kad paslėptų ne tik savo figūras, bet ir pačias save. Šiomis dirbtuvėmis norėčiau parodyti, kad, nepriklausomai nuo to, kokiame gyvenimo etape esate dabar, jūs – vertos atrodyti ir būti stilingomis. Na, nebent, jums išties tai yra nesvarbu,“- įžvalgomis dalijosi Giedrė Valavičiūtė

Pasak profesionalios stilistės ir dirbtuvių lektorės Gretos Subatavičiūtės, stiliaus galima išmokti, jeigu tik yra užsidegimas. Gebėjimas pasakoti žmonėms savo istorijas per drabužius turėtų ateiti iš vidaus ir noro tai daryti.

Svarbiausia yra psichologiškai pasiruošti savo stiliaus permainai. Nebūtina iškart daryti didelių pokyčių. Galima pradėti džiazuoti su smulkiomis detalėmis“.

Plius dydžio stiliaus dirbtuvėse bus suteikiamos žinios, kaip atpažinti savo figūros tipą, kaip suvaldyti drabužių siluetus, kaip pasirinkti ir derinti spalvas. Taip pat rodomi pavyzdžiai, kaip pritaikyti internete matomus derinius sau, kaip adaptuoti jau turimus drabužius savo figūrai ir kur ieškoti didesnių dydžių drabužių bei gauti stiliaus ikvėpimų.

Plius dydžio stiliaus dirbtuvės“ jau šį šeštadienį, gruodžio 1 d., 10 val. „Textale“ studijoje adresu T. Ševčenkos g. 16i, Vilniuje.

Renginio informacija ir bilietai: https://tickets.paysera.com/lt/event/plius-dydzio-stiliaus-dirbtuves

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: