Peter J. Birch/Organizatorių archyvo nuotr.

Kai paparčio žiedas jau surastas, vainikai žemyn upe paleisti ir Joninės atšvęstos, bet į darbų ritmą dar nesinori sugrįžti, yra išeitis – apsilankyti dainuojamosios poezijos festivalyje „Senamiesčio žiogas“. Todėl birželio 25 dieną, 19 val., Ryšių kiemelyje „837“ jau antrą kartą šį sezoną, po atviru dangumi susiburs visi tikros muzikos gerbėjai.

Kuo savo gerbėjus „Senamiesčio žiogas“ nudžiugins šįkart? Tarptautiniu mastu žinoma Lietuvos atlikėja Alina Orlova pasidalins savo gražiausiais kūriniais, kuriuos puikiai žino ne tik Lietuvos, bet ir Skandinavijos bei rytų ir vakarų Europos klausytojai. Nors būdama pakankamai jauna, atlikėja jau gali didžiuotis pakankamai solidžiais savo muzikiniais pasiekimais. Visai neseniai dienos šviesą išvydo jos trečiasis albumas, simboliniu pavadinimu „88“. Šiuo albumu atlikėja siekia nustebinti savo klausytojus, ir iš melancholiškos mergaitės virsti modernia moterimi. Todėl ateidami pasiklausyti šios atlikėjos, galite būti maloniai nustebinti, kuomet šalia visiems gerai žinomų dainų apie lietų ar mamutą, išgirsite ir kažką naujo bei neįprasto.

Dar viena didelė staigmena – svečias iš kaimyninės Lenkijos – Peter J. Birch, kuris yra vienas iš talentingiausių jaunosios kartos Lenkijos akustinės muzikos kūrėjų. Vaikinas koncertavęs Italijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, bei viename didžiausių Europos muzikos festivalių „Heineken Opener“ nepasididžiavo ir atvyksta aplankyti Lietuvos klausytojų. Nepaisant fakto, kad atlikėjas dainuos anglų kalba, jo muzika nepaliks abejingų dėl nuostabiai skambančio balso. Nebūtina suprasti apie ką dainuoja atlikėjas, užtenka užsimerkti, atsipalaiduoti ir atsiduoti muzikos jėgoms, kurios Jus nuneš aukščiau kasdienybės.

Lietuviškais garsais širdį džiugins šeimyninis duetas – bardai Gediminas ir Ainis Storpirščiai, kurių transliuojamos muzikos garsų skambesį stiprina tėvo ir sūnaus emocinis ryšys. Skirtingos kartos susivienija į muzikos bendrystę ir siunčia klausytojams nuoširdžiausius linkėjimus. Bardų atgimimo tėvas, santūrus ir romantiškas Gediminas Storpirštis, bei jaunatvišku maksimalizmu trykštantis kino ir teatro aktorius Ainis Storpirštis muzikoje puikiai papildo vienas kitą bei sukuria stebuklingą skambesį, kuris nepalieka abejingų.

Romantinių atspalvių renginiui suteiks nuostabus duetas – Jonė Urniežiūtė ir Donatas Blanka, kurie savo muzika spinduliuoja šilumą ir meilę. Duetas, kurį muzika suvedė ne tik scenoje, bet ir gyvenime, į kiekvieną žiūrovui skirtą dainą įdeda gabalėlį savo širdies ir meilės, todėl jų muzika skrieja oru ir pasiekia giliausias klausytojų širdies kerteles. Lyriški tekstai, romantinė aura ir meilės kupini atlikėjų žvilgsniai ragina klausytojus nenustoti tikėti meile.

Kaip ir kiekviename renginyje, kol tėveliai mėgausis muzikos magija, mažųjų lankytojų lauks ekologiškos kūrybinės dirbtuvėlės. Šiame renginyje vyks kūrybinės „Paukščio“ dirbtuvėlės, kurias organizuoja „Paukščio spinta“. Mažieji lankytojai dirbtuvėlių metu iš antrinių žaliavų kurs sparnuotuosius draugus.

Tad, jei atsivertus kalendorių, birželio 25 diena neturi jokio įrašo, verta pasižymėti šią dieną raudonai ir atvykti festivalio į „Senamiesčio žiogas“ antrąjį renginį. Jauki Ryšių kiemelio „837“ aplinka, senamiesčio skleidžiama aura, ryškus ir žydras vasaros dangus bei svajinga dainuojamosios poezijos muzika – tai yra viskas, ko reikia, kad būtų tinkamai paminėtas paskutinis birželio ketvirtadienis.

Bilietus platina „Tiketa“, renginio pradžia – 19 val., trukmė – 3 val., vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai.

Tekstą parengė Justina Markevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: