Organizatorių archyvo nuotr.

Kaip ir viso pasaulio tolkinistai, kasmet Gondoro Naujųjų Metų išvakarėse, renkamės skaityti Tolkino kūrybos ištraukų! Jau antrus metus – Tolkino skaitymo diena ir Kaune! Kovo 24-ąją, penktadienį, 18 val. kviečiame patolkinėti Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje (A. Mapu g. 18, Senamiestyje).

Šių metų skaitymų tema – poezija ir dainos Tolkino kūriniuose. Renginio programoje laukia daug eilėraščių ir gyvos muzikos. Taip pat labai džiaugsimės, jeigu susirinkusieji skaitys savo mėgstamas ištraukas! Knygų bus, taigi patiems jų neštis nebūtina.

2003-aisiais metais pradėta minėti Tolkino skaitymo diena netruko ji išplisti po visą pasaulį, nuo JAV iki Australijos ir nuo Pietų Amerikos iki Japonijos. Kovo 24-ąją, taip pat minėsime ir Vilniuje – VU bibliotekoje Centriniuose rūmuose (Universiteto g. 3), Česlavo Milošo skaitykloje.

Renginį organizuoja “Tolkien Lietuva” – 2003 m. pavasarį susibūrusi Dž. R. R. Tolkino gerbėjų bendruomenė. Pradžioje veikla apsiribojo diskusijomis virtualybėje, tačiau greitai pradėjome susitikinėti gyvai, organizuoti įvairius renginius. Metams bėgant, išaugome į jau visai nemažą būrį labai įvairių tolkinistų. Vis dar kartais vadinamės “forumu” ir “forumiečiais”, bet tai tėra senų laikų palikimas.

“TL Draugija” – tai oficiali organizacija, kurią įkūrėme 2009 m. rudenį, kad galėtume lengviau įgyvendinti kai kurias didesnes idėjas. Asociacija šiuo metu vienija apie 20 narių, tačiau norint dalyvauti mūsų veikloje ar prie jos prisidėti, tapti nariu nereikia – mūsų renginiai visada atviri visiems norintiems.

Daugiau informacijos ČIA.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: