Organizatorių archyvo nuotr.

Viso pasaulio publiką sužavėjusi garsi cirko trupė „Mother Africa“ prieš pat Kalėdas pradžiugins ir mūsų šalies žiūrovus – gruodžio 18-21 dienomis Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune ir Šiauliuose ji parodys „Mother Africa“ jubiliejui skirtą įspūdingą šou „Liūtas Karalius“.

Kitais metais sukaks dešimt metų nuo garsaus Afrikos akrobato Winstono Ruddle’o ir žinomo vokiečių prodiuserio Huberto Schoberio sukurto šou „Mother Africa“ debiuto. Ta proga trupė pradeda jubiliejines pasaulines gastroles, kurių metu užsuks ir į Lietuvą.

Prieš dvejus metus „Mother Africa“ pasirodymai Lietuvos arenose sulaukė didelio žiūrovų palankumo – dvi valandos įspūdingų akrobatų triukų, šokių ir muzikos iš lietuviškos žiemos nukėlė į Afrikos karštį. Daugiau nei keturiasdešimties artistų trupė ovacijų sulaukia visur, kur nukeliauja. Per aštuonis iki šiol surengtus pasaulinius turus „Mother Africa“ artistams plojo per 2 milijonus žiūrovų – nuo Niujorko iki Australijos.

Gruodžio 18 dieną „Mother Africa“ šou bus rodomas Vilniaus koncertų salėje „Compensa“, gruodžio 19 dieną – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 20 dieną – Kauno „Žalgirio“ arenoje, gruodžio 21 dieną – Šiaulių arenoje. Bilietus į Vilniuje, Šiauliuose ir Kaune vyksiančius pasirodymus platina „Bilietų pasaulis“ (www.bilietupasaulis.lt), į Klaipėdoje vyksiantį šou – „Bilietai.lt“ (www.bilietai.lt). Bilietus į pasirodymą Šiauliuose taip pat platina „Ticket Market“ (www.ticketmarket.lt)

„Tikra fiesta akims ir ausims“, – apie „Mother Africa“ pasirodymą Brodvėjuje rašė leidinys „The New York Times“. „Šių artistų šėlsmas tpaneigia žemės traukos dėsnius“, – taip po gastrolių Naujojoje Zelandijoje ir Didžiojoje Britanijoje apie cirką kalbėjo šių šalių žiniasklaida.

„Mother Africa“ trupė dažnai vadinama „jausmų cirku“. Kiekvienas žiūrovas jos pasirodymuose suranda vis kitą mėgstamiausią akcentą. Vieniems didžiausią įspūdį palieka akrobatų meistriškumas, kitiems – įspūdingi šokio numeriai, tretiems – spalvingi kostiumai, ketvirtiems – gyvai atliekama muzika, kurioje modernus ritmas susipina su tradiciniais Afrikos garsais. Tačiau visus juos užburia neįtikėtina energija – pasirodymas įtraukia ir prikausto dėmesį nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Organizatorių archyvo nuotr.

„Mother Africa“ prieš dešimtmetį atsirado Vokietijoje, kur garsus akrobatas ir šokėjas Winstonas Ruddle’as vietinius pramogų verslo ryklius sudomino mintimi suburti talentingiausius Afrikos cirko ir muzikos artistus. Šiandien „Mother Africa“ pasirodo atlikėjai iš Tanzanijos, Ganos, Pietų Afrikos Respublikos, Etiopijos, Gambijos ir Dramblio Kaulo Kranto. Pažymėtina, kad artistai – skirtingų tautų ir tikėjimo, tačiau puikiai sutaria ir savo darniu bendravimu rodo puikų pavyzdį jauniems afrikiečiams.

Džiaugsmo ir humoro kupinuose pasirodymuose jie ne tik demonstruoja įspūdingus šuolius, judesius, lankstumo triukus ir žaidžia spalvingomis dekoracijomis. Kiekvienas „Mother Africa“ pasirodymas – ir pasakojimas apie Afrikos istoriją. Su užuominomis ir į didžiulę, turtingą šio žemyno kultūros įvairovę, ir į sudėtingus gyvenimo jame aspektus – pavyzdžiui, šou numeriuose prisimenami ir skurdūs rajonai, kuriuose gyvenantys žmonės vis dėlto suranda priežasčių džiaugtis ir linksmintis.

Afrikos kultūrai į Europos renginių sales kelią nutiesęs cirkas remia ne vieną svarbią socialinę ir labdaros iniciatyvą – joms visada skiriama pusė už bilietus surinktų pinigų. Tarp „Mother Africa“ paramos gavėjų – humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ ir fondas, rengiantis meno pamokas nepasiturinčių Afrikos šeimų vaikams.

Cirko įkūrėjas Winstonas Ruddle’as prisideda prie visų pasirodymo elementų – nuo įspūdingų drabužių iki šokio numerių. Su juo „Mother Africa“ kuria patyrusi komanda – joje yra ir 2010-aisiais vykusio pasaulio futbolo čempionato atidarymo ceremonijos choreografas Simonas Nene.

„Šio cirko pasirodymuose – tiek daug džiaugsmo, kad tai primena saulės vitaminų injekciją, – taip vaizdingai „Mother Africa“ gastroles pristato britų spauda. – Tai geros nuotaikos sprogimas“.

„Mother Africa“ artistai neįtikėtinus triukus atlieka ant vienas kito pečių, savo lanksčiais kūnais suformuoja fantastiškas figūras, žongliruoja, skraido ir kiekvieną pasirodymo akimirką neleidžia pamiršti – tai išties pasaulinio lygio pramoga.

Spalvingos kaukės, kostiumai, afrikietiški papuošalai, trankūs būgnų garsai sukuria nepamirštamos šventės atmosferą, kuri įtraukia ir vaikus, ir suaugusius. Kvapą gniaužiantys „Mother Africa“ pasirodymai yra puikus būdas porą valandų pasijusti užburiančios afrikietiškos istorijos dalimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: