Savaitgalį Baltijos moterų tinklinio čempionate pergalių serijas pratęsė Kauno „Kauno-VDU“ ir Jonavos „Aušrinės-KKSC“ komandos. Po savaitgalio kovų jos pakilo į pirmąsias dvi vietas turnyro lentelėje.

Jonavos „Aušrinė-KKSC“ dramatiškose rungtynėse namuose 3-2 (25:16, 15:25, 25:23, 17:25, 15:9) įveikė Rygos RSU-MVS (Latvija) ekipą.

Jonavos ekipą į priekį vedė Jekaterina Kovalskaja. Jos sąskaitoje – 19 taškų. Po 13 taškų surinko Simona Vaičiukynaitė ir Emilija Želvytė, 10 – Agnė Vaičiulytė.

„Manau, kad pirmuosiuose setuose tiesiog nesusižaidėme, šiek tiek valdė stresas, nebuvo priėmimo, bet galiausiai penktajame sete įžengėme į aikštelę kaip stipri komanda, žaidėme draugiškai ir pasiekėme pergalę. Emocijos tikrai geros“, – po rungtynių sakė A. Vaičiulytė.

Abejas rungtynes laimėjusi „Aušrinė-KKSC“ (5 tšk.) turnyro lentelėje pakilo į antrąją vietą.

Lietuvos čempionė Kauno „Kauno-VDU“ ekipa pergalių seriją pratęsė iki trijų. Kaunietės savo aikštėje 3-1 (25:22, 25:14, 24:26, 25:23) įveikė Rygos RVS-LU (Latvija) tinklininkes.

19 taškų Kauno klubui pelnė Viltė Bogdanovič, 11 – Ida Marija Savukynaitė, 10 – Eglė Makauskaitė.

Su 9 taškais „Kaunas-VDU“ yra vienvaldis pirmenybių lyderis.

Beje, abi šios ekipos šiemet dalyvaus ir CEV Iššūkio taurės varžybose.

Antrosios pergalės turnyre nepavyko iškovoti Alytaus „Prekybai-Paramai“. Ji namuose 0-3 (25:27, 22:25, 17:25) pralaimėjo RVS-LU komandai.

Šeimininkėms 13 taškų pelnė Anastasija Žestkova, 10 – Anastasija Sebekina. Alytaus ekipa su 2 taškai turnyro lentelėje yra devinta.

Kitą savaitgalį visos trys Lietuvos komandos vėl žais namuose, tik šįkart mūsų šalyje viešės Estijos klubai.

Šeštadienį „Aušrinė-KKSC“ susitiks su Talino „Audentes SG-NK“, „Kaunas-VDU“ – su Tartu „TU-Bigbank“, o „Prekyba-Parama“ – su Veru „Barrus-Voru VK“. Sekmadienį kaunietės ir alytiškės apsikeis varžovėmis, o „Aušrinė-KKSC“ išmėgins jėgas su Talino „Tallinna Ulikool-Kikas“ tinklininkėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: